Παράλληλοι Κύκλοι

Σε  Πύλες  Παραλλήλων Μυθιστοριών

Τροπικός του  Καρκίνου,23° 26′ 22″ βόρεια

ΑΙ ΘΥΡΑΙ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ

Τι καιρό κάνει στην Τροία;
Καλοκαίρι, το Θέρος των Θεριστών.
Θερινό Ηλιοστάσιο,η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου για το Βόρειο ημισφαίριο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Σείριο 14 μοίρες στον Καρκίνο.
Δεν βρέχει, δεν χιονίζει ,ηλιοφάνεια σε αίθριο ουρανό.Ελάχιστες νεφώσεις κατά το πλείστον χρυσές σε σύννεφα του Διός. Οι ακτίνες, τα βέλη του Φοίβου δυνατές πυρπολούν τις ασυνείδητες ψυχές. Οι ομηρικοί ήρωες και πολεμιστές πολεμούν και μονομαχούν κάτω από ένα λαμπερό Ήλιο του Απόλλωνος όχι μόνο για τα χρυσά κορίτσια, Ελένη Βρισηίδα και Χρυσηίδα και μια χούφτα ευρώ αλλά, και για την αξιοπρέπεια τη γνώση και την τιμή με των Τρώων τις σκιές σε Πύλες Σκαιές. Μονομαχία κάτω από τον ομηρικό Ήλιο εκτός των τειχών. Ο Απόλλων με τα βέλη του, ΠΑΡΩΝ.
Τι καιρό κάνει στην Ιθάκη;
Χειμώνας, το αδυσώπητο Ψύχος των  Έμψυχων Πολεμιστών
Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη  νύκτα του χρόνου για το Βόρειο ημισφαίριο με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, Αρκτούρο  Αμαξηλάτη Βοώτη, 24 μοίρες δικαστή στον Ζυγό.
Μνηστηροφονία γύρω από μια εστία και ένα τζάκι εντός των τοιχών, Κεκλεισμένων των Θυρών. Σκιές οι άψυχοι Μνηστήρες οδηγούνται στο  Άδη από τον Ερμή με ένα χρυσό  του Λόγου ραβδί. Πολιόρκησαν μία  αληθινή ΨΥΧΗ και δοκίμασαν να κλέψουν τον ΚΟΣΜΟ της. Ο Απόλλων με το Τόξο του που είχε χαρίσει στον Οδυσσέα, ο Ίφιτος, ΠΑΡΩΝ.
Ο Καιρός των Ομηρικών Επών την Εποχή του Τόξου

Το άντρο των Ναίδων

δύω δέ τέ οἱ θύραι εἰσίν,
αἱ μὲν πρὸς βορέαο καταιβαταὶ ἀνθρώποισιν, 110
αἱ δ’ αὖ πρὸς νότου εἰσὶ θεώτεραι· οὐδέ τι κείνῃ
ἄνδρες ἐσέρχονται, ἀλλ’ ἀθανάτων ὁδός ἐστιν.

Δύο δε, και οι θύρες (του σπηλαίου) είναι, απο τις οποίες η μία είναι προς Βορρά και είναι κατάβαση ανθρώπων, ενώ η άλλη είναι προς τον Νότο η Θεία · από εκείνη δεν εισέρχονται άνδρες (άνθρωποι) αλλά των Αθανάτων δρόμος είναι»
ΟΜΗΡΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΡΑΨ. ν 96-112
Τροπικός του Αιγόκερω,23° 26′ 22″ νότια

το άντρο του Νότου