σχοινί ΠΕΙΣΜΑ

“Αν θέλουμε «τον σωστό ηγέτη» θα πρέπει κάνουμε και το σωστό με τρόπο σωστό.”
Αστραία
Ξεκινώντας την παρουσίαση των Ομηρικών Επών στο διαδίκτυο από το 2008 με σκοπό τη διάδοση τους με τρόπο πρωτότυπο και ριζοσπαστικό, αναρωτήθηκα πόσο διαχρονικός είναι ο Όμηρος και αν θα συναντούσα όλους τους χαρακτήρες των Επών με συγχρονιστική διοσημία στο ταξίδι αυτό, όπως ο Όμηρος Οδυσσέας που τους γνωρίζει και τους περιγράφει τόσο καλά σε  εύλογο λόγο διακριτικό.
Η πραγματικότητα με επαλήθευσε και με επαληθεύει συνέχεια μέσα από μια πορεία οδυσσειακή και τηλεδιαδικτυακή. Πράγματι όχι μόνο η ανθρώπινη ζωή είναι μια Ιλιάδα και μια Οδύσσεια για τους γενναίους εξερευνητές της γνώσης αλλά και όλους τους χαρακτήρες συναντάς σε διάφορες οκτάβες της Ομηρικής Εποποιίας Μυθιστορίας.
Τα πιο απεχθή πρόσωπα χαρακτήρες για τον Όμηρο είναι ο Θερσίτης, ο Ίρος ,η Μελάνθη και ο Μελάνθιος και συμφωνώ απόλυτα μαζί του για τη ΘΕΣΗ του και την ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ   του  αυτή.
Προς αυτούς λοιπόν τους αλγεινούς χαρακτήρες απευθύνω τα εξής:
1.Τα άρθρα και κείμενα της Ομηρικής Πολιτείας δημοσιεύονται με ενεργό τον σύνδεσμο και αναφορά στη πηγή. Αυτό λέει η δεοντολογία η σωστή και όχι η κουτοπονηριά η μικροπρεπή.Δεν τα γράφουμε μαζί και δεν τα τρώμε μαζί.
2. Οι “φίλοι” και συνεργάτες  των προσώπων αυτών δεν  είναι φίλοι μου.
3. Οι πραγματικοί φίλοι μου είναι κοντά μου και παίρνουν ξεκάθαρη θέση σε όποιο θέμα προκύψει και διαμάχη με λόγο Ορθό. Χωρίς ξεκατινιάσματα, χωρίς βρισιές σεξιστικά υπονοούμενα αλλοπρόσαλλα σχόλια και άλλες ποταπές συμπεριφορές.Έτσι έχουν δοκιμαστεί πολλοί και έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ομίχλη.
Δεν θέλω πολλούς, λίγους και καλούς. Δεν με ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα.Δεν αγοράζω like, δεν πουλώ. Αυτά που έχω και αγαπώ δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται, κερδίζονται με αγώνες και μάχες και καθαρή ψυχή καρδιά και μυαλό.Έχω διαγράψει πλέον αρκετούς από αυτούς τους  ψυχάκηδες του ΦΒ, τους  απατεώνες ,  τους λωποδύτες και τους χαμερπείς, μόλις βρω χρόνο θα διαγράψω και τους υπόλοιπους.
Έχω ρητώς δηλώσει πως δεν επιθυμώ κοινοποιήσεις των άρθρων από τις συμμορίες του ΜΕΛΑΝΘΙΟΥ, της ΜΕΛΑΝΘΗΣ και τις  «σπιναλόγκες» τους. Όρος δικός τους, με όλα τα πνευματικά δικαιώματα του «όρου σπιναλόγκα» δικά τους. Συνεχίζουν να τις κοινοποιούν μέσω άλλων ανενεργών συνδέσμων στο ύστατον άκρον της γελοιότητος και του αυτοεξευτελισμού.
Αυτή είναι τιμωρία τους και η περιφρόνηση μου προς αυτούς τους αθλίους που έχουν καταχραστεί φιλία καλοσύνη φιλοξενία ευγένεια γενναιοδωρία και ανθρωπιά.

Ο “ΗΓΕΤΗΣ” των Ομηρικών Επών αφήνει πολύ σχοινί σε κάποιον για να κρεμαστεί μόνος του και να  «ζήσει»  μαζί με αυτή την ρετσινιά που του αξίζει αφού τον παρατηρήσει και τον χαρτογραφήσει καλά.

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ
Αστραία
Ιανουάριος 2015. 10