Το Θέατρο της Πέμπτης

Το θέατρο της Πέμπτης κάθε Τρίτη και όχι μόνο……

«Το θέατρο είναι πολεμική τέχνη»Ρούλα Πατεράκη

Μου άρεσε το θέατρο παρ όλο που δεν στάθηκε εφικτό να τελειώσω τις σπουδές στην δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τις καλές ταινίες εκείνες εδικά που μπορεί να παρακολουθήσει  κανείς στα θερινά τα σινεμά κάποια βράδυα καλοκαιρινά.

Διαπίστωσα μελετώντας προσεκτικά το παγκόμσιο ρεπερτόριο πως όλες σχεδόν είναι τα ψίχουλα από το τραπέζι του Ομήρου. Αναρωτήθηκα πόσο επίκαιρος παραμένει και διαχρονικός και αν σε μία διαδικτυακή σκηνή σε μία ζωντανή παράσταση μπορεί να παρουσιαστεί.
Ανέβηκα στα υψηλά ράφια της βιβλιοθήκης μου και άρχισα να κατεβάζω τα καλύτερα έργα μαζί φυσικά με τα  Ομηρικά Έπη, την Οδύσσεια και την Ιλιάδα του Οραματιστή Ποιητή σε μία παράσταση μοναδική.
Από το 2008 παίζονται και ξαναπαίζονται στο διαδίκτυο τα Ομηρικά Έπη και οι ομηρικοί χαρακτήρες παραμένουν διαχρονικοί σε μια μεγάλη και μικρή του κόσμου ΣΚΗΝΗ.
Αντίνοοι Ευρύμαχοι Ίροι Μελάνθες Λαιστρυγόνες Κύκλωπες Κίκονες, και άλλοι μικροί τύραννοι πολλοί μαζί με τους άλλους ομηρικούς πρωταγωνιστές  σε Ομηρική Αλληγορία και παραβολή στο θέατρο της  Τρίτης σε ανασκόπηση γεγονότων με διάθεση ανακεφαλαιωτική  στα θέματα της γνώσης και της αυτογνωσίας της εθνικής μας  στο διηνεκές πορείας.
Η Εθνική μας Μοναξιά περιλαμβάνει τα ελαττώματα μας και τα προτερήματα μας μεγάλα ή μικρά.  Παρόντες πάντοτε όλοι, με τα λόγια τους, τις πράξεις τους, τις μη πράξεις τους, τις δράσεις τους, τις αντιδράσεις τους, τις ασχολίες τους, τα ενδιαφέροντα τους, τις συμπεριφορές τους και  τις επιλογές τους  ξετυλίγουν  ένα Ομηρικό τάπητα χαλί σε Ερμηνεία Διαχρονική.
Τα συμπεράσματα σε σένα Θεατή και παρατηρητή

Θέατρο:Το Σύνολο  των Θεώμενων και των Θεατών

Η Εθνική μας Μοναξιά μέσα από μια Ομηρική Ματιά

Σταματήστε τη Γη να ονειρεύεται…με μεγάλες ταχύτητες μία κβαντική αλλαγή,

με βράχους ,πέτρες και πέτρινους ανθρώπους αναπόφευκτα θα συγκρουστεί

Αστραία, Ιανουάριος 2015, 13