Τόξο Αστραία 2014 ΤΟΞΟ

Ο Καιρός του  Τόξου

Ξημέρωνε η πρωτοχρονιά του 2008 στην προ του μνημονίου για την Ελλάδα  εποχή και ένα νέο είδος επικοινωνίας τράβηξε το ενδιαφέρον μου.
Ήταν το μπλογκ, ιστολόγιο επί το Ελληνιστί.
Το διαδίκτυο το γνώριζα, το χρησιμοποιούσα προσεχτικά, όταν ήθελα να βρω κάποιες πληροφορίες επιλεκτικά. Η δυνατότητα όμως μιας ιστοσελίδας ήταν μια ιδέα ελκυστική και ένα βήμα στην αγορά του ΔΗΜΟΥ μια φωνή που σου έδινε την δυνατότητα της αλληλεπίδρασης και την ελευθερία της σκέψης και την έκφρασης πράγμα που δεν συνέβαινε με την παραδοσιακή τηλεόραση που σε αδρανοποιεί.
Ο «θάνατος»  του συγγραφέα στον θάνατο ήδη των έντυπων μέσων και των βιβλίων με απέτρεψε στο να γράψω ένα ακόμη βιβλίο που δεν θα είχε να πει κάτι καινούργιο σε όλα όσων ήδη κατά κόρον  έχουν ειπωθεί.
Η ιδέα να κάνω ένα μεταπτυχιακό δεν μου πρόσφερε καμία ικανοποίηση σε ένα κόσμο που τα μεταπτυχιακά γίνονται για λόγους παράτασης της ανεργίας χωρίς καμία ουσία και κανένα αντίκρυσμα και υπομονομεύουν ένα πτυχίο, το οποίο θα πρέπει να αξίζει πραγματικά και να μη χρειάζεται παρά μόνο σε πραγματικές ανάγκες και περιπτώσεις να συμπληρωθεί περαιτέρω.
Έτσι ξεκίνησαν ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΊΟΝ, το πρώτο ιστολόγιο της σειράς:
Σύγχρονα Ομηρικά Έπη.
Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας στην μπλογκόσφαιρα που με έμαθε πολλά και μου επιβεβαίωσε την βαθιά ΓΝΩΣΗ του Ομήρου για τον άνθρωπο, την ζωή την ιστορία τα φαινόμενα τα συγχρονιστικά και τους Ομηρικούς χαρακτήρες που κανείς συναντά στον πηγαιμό για σύγχρονες ΙΘΑΚΕΣ και θα περιγράψω στη συνέχεια  αναλυτικά .

Η σειρά βασίστηκε και βασίζεται στο εγχειρίδιο του καλού Πολεμιστή και  στου καλού Πολίτη τα χαρακτηριστικά. Τα κάτωθι:

Τα χαρακτηριστικά του καλού πολίτη

Συμμετέχει πάντοτε στα κοινά.

Λέει την γνώμη του, αν έχει και εφ΄ όσον ξέρει ορθώς να γράφει και να μιλά.

Τοποθετείται όμορφα και σωστά, αισθητικά. Ούτε βρίζει, ούτε χυδαιολογεί, τζάμπα μάγκας από μακριά. Παίρνει ΘΕΣΗ όταν βλέπει μια κατάφωρη αδικία και όχι μόνο όταν τον αφορά.

Οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα και με αποδεικτικά στοιχεία διαφορετικά είναι ελεεινές συκοφαντίες.

Δεν καταντά ποτέ άθλιος κουτσομπόλης ελεεινός γυρολόγος, θρασύς Θερσίτης.

Δεν ανοίγει του ασκούς του Αιόλου σε φύρδην μύρδην θέματα ασύνδετα από εδώ και από εκεί.

Δεν είναι ιδιοτελής επιδειξιομανής νάρκισσος φλύαρος φθηνός ευτελής ζηλόφθων, δεν άγεται και φέρεται με ανεξέλεγκτο θυμικό ως όχλος απεχθής και δεν είναι αντιφατικά σχιζοφρενής. Είναι η επιτομή όχι μόνο της συναισθηματικής ευφυίας , της φυσικής υγείας αλλά και της ψυχικής σε αρμονία σκέψεων δράσεων αποφάσεων.

Δεν είναι κακεντρεχής βάρβαρος χυδαίος ψυχάκιας σχιζοφρενής και με διάφορα απωθημένα .Βοηθά τους σωστούς ανθρώπους και τους αναγνωρίζει τους εκτιμά . Είναι αξιοπρεπής, είτε έχει λίγα είτε έχει πολλά.

Κάνει το καλύτερο που μπορεί με τα μέσα που διαθέτει κάθε φορά.

Ξέρει τι ξέρει και τι θέλει να μάθει και προσπαθεί αρμονικά.

Είναι καλοπροαίρετος αλλά όχι ανόητος.

Ο καλός πολίτης κάνει και τον καλό ηγέτη και βοηθά στο να κυβερνηθεί μια Πολιτεία σωστά.

Είναι υπερήφανος, γενναίος ανδρείος αποφασιστικός καλλιεργημένος και κυρίως την Άμαξα του Εαυτού σαν Ηνίοχος αρμονικά κυβερνά.

Πολίτης Αστραία, Φεβρουάριος 2015, 4