ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΚ ΠΝ 3 2015

 Δρόμοι Αρετής και Κακίας

ΑΘΗΝΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΣΤΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ   ΤΟΥ  ΔΗΛΙΟΥ  ΝΗΣΙΟΥ

Τρείς είναι οι παρθένες Θεές του Ολύμπου και έχουν μεγίστη σημασία για την ψυχική σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου στην βαθύπνοη  αλληγορία του μύθου και όχι στην μη ρεαλιστική κυριολεξία του .
Η Αθηνά της Σοφίας γιατί η φιλοσοφία πρέπει να έχει μια σκέψη πρωτογενή διαυγή, η Άρτεμις γιατί η πολιτική οφείλει να είναι ενάρετη, όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οι άνδρες οι πολιτικοί και, η Εστία πρυτανεύουσα σε καθαρό σπίτι μπλογκ ιστολόγιο και  παρθένο νησί.
Οι σπουδαίοι ΜΥΘΟΙ είναι διαχρονιικοί γιατί η ίδια η ζωή ρέει μέσα από αυτούς σε δίνες συνείδησης φωτός  με μορφή ζωτικής σημασίας συμβολική.
Τα παλαιό ΜΑΤΡΙΧ που  εξιστορεί  ο Πλάτων έχει δώσει την θέση του στο νέο ΜΑΤΡΙΧ που περιγράφει ο ΜΟΡΦΕΑΣ στον Νίο στην έρημο του πραγματικού και οι ΜΗΧΑΝΕΣ βρίσκονται σήμερα παντού. Ο άνθρωπος, σκλάβος τους ή ελεύθερος υπό διωγμό και η  αποφασιστική στιγμή για το  μπλε ή κόκκινο χάπι μια  δύσκολη επιλογή για λίγους και Επήριτους  εκλεκτούς.
Πλανήτης Γη και ΠΟΛΙΤΕΣ του κόσμου όλοι σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή.
Είμαστε ο ιός πάνω στη Γη;
Ο κ.  Σμιθ δικαίως μας κατηγορεί.
Είμαστε όλοι στο διαδίκτυο του ΜΑΤΡΙΧ;
Είμαστε σχεδόν όλοι και κυρίως οι ΝΕΟΙ.
Μπαίνουμε, βγαίνουμε,εισόδους εξόδους, έχουμε προφίλ μπλογκ ιστοσελίδες.
Τι μπλογκ τι προφίλ τι ιστοσελίδα έχουμε;
Δυστυχώς οι περισσότεροι επιβεβαιώνουν την βαριά  ετυμηγορία του ΣΜΙΘ.
Έχουν ένα άρρωστο φορέα λογισμικό που λειτουργεί εχθρικά προς τον άνθρωπο  και προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι νοσηρό.
Γιατί;
Γιατί δεν είναι  ΔΙΑΥΓΕΣ  ΕΝΑΡΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.
Δεν κατοικεί ούτε η Αθηνά, δεν υπάρχει η Εστία και απουσιάζει η ΠΟΛΙΤΗΣ Άρτεμις.
Δεν είναι μόνο οι κυβερνήτες που οφείλουν να είναι σωστοί αλλά και οι ΠΟΛΙΤΕΣ μιας χώρας μιας πολιτείας και μιας ευρύτερης περιοχής.
Όπως ένα σπίτι πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο, όπως ένα σώμα πρέπει να είναι αρμονικό, έτσι και ένα δημόσιο προφίλ μια ιστοσελίδα πρέπει να ανήκει σε ΠΟΛΙΤΗ σωστό, με άρτιο ΛΟΓΟ θεματολογία και αρτιεπή σχολιασμό.
Αν σερφάροντας στο διαδίκτυο βλέπετε άθλια σχόλια, ανόητα μπλογκ,ρυπαρές ιστοσελίδες, πολλές διαφημίσεις σκεφτείτε με ποιον τρόπο μαθαίνουν  τα παιδιά, τι διδάσκονται και ο καθένας ενήλικας να αναλάβει τις ευθύνες του  για τον κόσμο που παραδίδει σε αυτά. Ο άνθρωπος τρέφεται με νερό, αέρα,  γη ( στερεά τροφή) και φωτιά,( παραστάσεις) πυρ πνεύμα και πρέπει να είναι μεγίστης καθαρότητος  τα στοιχεία αυτά για να μη αρρωστήσει και να μη μεταδίδουν  ιό και νόσο μολυσμαστική. Οι καταχρήσεις, οι  παντός είδους εξαρτήσεις βλάπτουν σοβαρά όχι μόνο την  υγεία των πολιτών αλλά υπονομεύουν και το  ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών.
Αυτός ο πόλεμος θα λήξει με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο και η άγνοια δεν είναι ευτυχία, αλλά ούτε άλλοθι και δικαιολογία.

Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και ποιο είναι το σωστό και η μπριζόλα που τρώμε είναι πλαστική αλλά μία έχουμε ΕΠΙΛΟΓΗ.

Αυτή του Ηρακλή στο δρόμο της Κακίας και της Αρετής.
Ας αποδείξουμε πως ο Σμιθ έχει άδικο
και δεν είμαστε ο ιός πάνω στη ΓΗ αλλά ΠΟΛΙΤΕΣ  αρτιεπείς  διαυγείς δυνατοί και σωστοί.
ΠΟΛΙΤΗΣ Αστραία, Φεβρουάριος 2015, 12