ΚΙΚΟΝΕΣ ΑΓ 15

Η σύγχρονη Ελλάδα και ο  κόσμος μέσα από τα Ομηρικά Έπη

Είναι η ανθρώπινη ζωή μια Ιλιάδα και μια Οδύσσεια όπως τα χρόνια  τα παλιά;

Ιδού το ερώτημα για ένα της γνώσης, ταξιδευτή!

Σαφώς ναι , είναι και  μια μεγάλη περιπέτεια γνώσης και αυτογνωσίας.

Στην δίνη των   πολιτικών  αδιεξόδων, των  κοινωνικών ταραχών και εντάσεων μια διεισδυτική ματιά  στα Ομηρικά Έπη,   τα μάλα θα μας βοηθούσε  στην ανάλυση και την σύνθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με την ομηρική ερμηνεία σειρά .

ΚΙΚΟΝΕΣ

Ο Οδυσσέας μετά την πτώση της Τροίας μαζί με τους συντρόφους του και άλλους συμπολεμιστές επιστρέφει ή τουλάχιστον ….προσπαθεί. Η πτώση της  Τροίας σε προσωπικό επίπεδο  ισοδυναμεί  με  την κάλυψη  άνοδο, στα βασικά,  λίγα λεφτά για τα χρειώδη, πληρώνονται οι λογαριασμοί  και το ΕΜΦΙΑ . Έτσι μένει  λίγος χρόνος και ενέργεια να σκεφτεί  πως θα φθάσει σε ένα νησί ευθύ. Οι υπόλοιποι Αχαιοί έξω από τα ψηλά  ΤΕΙΧΗ κλεφτών, αυτών  που έχουν κλέψει της ζωής μας, την ομορφιά, αγωνίζονται σκληρά μέχρι να αρχίσουν να μελετούν επισταμένως τα  Έπη τα Ομηρικά.

Οι Κίκονες είναι βάρβαρος λαός, ο Οδυσσέας θα τους επισκεφτεί για να τους δει αλλά  στα ευρωγκρούπ  τα ατέλειωτα,   θα  υβριστεί, θα λοιδωρηθεί μαζί  με τις φυλλάδες τους που την θεά της ομορφιάς θα βάλουν  εξώφυλλο σε θέση αντιαισθητική χωρίς καμία ηθική. Η Ελλάδα υφίσταται ένα άγριο προπηλακισμό από  βάρβαρο  κικόνιο  συμφερτό, ντόπιο  προδοτικό και  ξένων συμφερόντων, εξωτερικό.

Τι κάνει ο Οδυσσέας, μας λέει ο  ποιητής  της σοφής ελαίας;

Φεύγει αποχωρεί και πίσω δεν ξαναγυρνά με θέση αποφασιστική, γιατί όπως λέει και ο Σοπενχάουερ  ο πεσιμιστής δεν μπορείς να συνομιλήσεις με κάποιον αν  δεν έχει το κατάλληλο επίπεδο και την πρόθεση την καλή .  Δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος, συζήτηση ουσιαστική σε  κανένα «κικόνιο»  νησί. Στα ευρωγκρούπ  το πόδι του  δεν ξαναπατά και ούτε τα παρακολουθεί.Ταυτοχρόνως  τα ΑΛΟΓΑ του Ρήσου μαζί με τον ικανό  Διομήδη φέρνει πίσω, από τους βόρειους σκληροπυρηνικούς λαούς, ήτοι τις ΣΚΕΨΕΙΣ του και τα ΛΟΓΙΑ του, τα οποία  καλά ελέγχει και κρατά  σε ΛΕΥΚΑ χαρτιά διαδικτυακά

Αστραία

Οδηγίες για την  ασφαλή  Επιστροφή του Οδυσσέα….

Επόμενο νησί  οι ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ  και η αφάσταχτη ελαφρότητα της  λωτοφαγίας θέλει πολύ προσοχή