ΙΛΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΝ 2015

των σύγχρονων Τρώων, ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ  και ΚΛΕΦΤΩΝ

Μιας και έχει γίνει  επίκαιρο το θέμα των Ομηρικών Αλληγοριών και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, πρώτον γιατί είναι ένα θέμα που αγαπώ και δεύτερον γιατί συνετέλεσε τα μάλα σε αυτό  η κάθοδος των Ομηρικών Επών με το πλοίο των ΕΛΖΙΝ και τους ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΟΝ από τον Φεβρουάριο του 2008 στο διαδίκτυο, θα συμπληρώσω  το πρόσφατο άρθρο του economist για τον αυτοκαταστροφικό Αχιλλέα , άτοπη άδικη αντιστοιχία, στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Θα μπορούσε να είναι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ,  ο πρωθυπουργός τη Ελλάδος

ο Αλέξης Τσίπρας;

Γιατί ναι ;

Γιατί όχι;

Ο Αχιλλέας είναι   πρωταγωνιστής της Ιλιάδος , μεγάλος πολεμιστής, γνώστης των πολεμικών  τεχνών , γυμνασμένος, ψηλός και ξανθός. Θυμωμένος μας παρουσιάζεται  στην Α ραψωδία, οργισμένος  δικαίως για την προσβολή που του έγινε,  ΝΕΟΣ λαμπερός. Ήταν ό μόνος που δεν είχε ορκιστεί μαζί με τους  μνηστήρες της Πηνελόπης αλλά πήγε να πολεμίσει για την δόξα και την τιμή. Παρορμητικός, ευθύς, άμεσος σαν καθαρός αλεξανδρινός ουρανός όπως και ο Αλέξανδρος ο Μέγας που τον είχε πρότυπο.

Ο Αχιλλέας δεν διαθέτει ούτε την την σοφία του Νέστορα, ούτε την νηφαλιότητα του Μενέλαου, ούτε  την οξυδέρκεια του Οδυσσέα αλλά  ούτε και την αυταρχικότητα του Αγαμέμνονα .Είναι ένα νέο  “παιδί’  όμορφο δυνατό καταπληκτικό!

Ο Αλέξης  Τσίπρας είναι νέος, τουλάχιστον είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδος και αυτό είναι ένα στοιχείο κοινό με τον Αχιλλέα. Δεν είναι ούτε  ψηλός, ούτε ξανθός, ούτε γυμνασμένος. Είναι όμως συμπαθής αλλά αρκετά άβουλος και κακός μιμητής του Α. Παπανδρέου. Το ποσοστό των τελευταίων εκλογών είναι εικονικό.  Δεν έχει αυτή την λαϊκή υποστήριξη. Συγκέντρωσε την δυσαρέσκεια των προηγούμενων κυβερνώντων ως ψήφο αντίδρασης, όπως και η  Χρυσή Αυγή.

Οπωσδήποτε  δεν έχει και το αχιλλειακό  ταμπεραμέντο και  την δύναμη και δυνατότητα ομηρικής ΔΡΑΣΗΣ και ΟΡΜΗΣ.

Όμως, δεν θα πρέπει να είμαστε  κακοπροαίρετοι και κακοήθεις συνωμοσιολόγοι και πάντα θα πρέπει να υπάρχει η ευκαιρία στον καθένα να αποδείξει τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό του.ΠΑΝΤΑ για λόγους κοσμικής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Και   στον  πρωθυπουργό  και στον  υπουργό και τσον  πολίτη  μιας χώρας, να δίνεται  μια ευκαιρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να γίνει ΑΧΙΛΛΕΑΣ  χρειάζεται μια μονομαχία με τον ΕΚΤΟΡΑ κάτω από τον κόκκινο ήλιο του ευρωσυνεδρίου. Και ο  ΕΚΤΩΡ είναι “το καλύτερο παιδί” των ΤΡΩΩΝ των κλεφτών, των ΘΕΣΜΩΝ και των τροϊκανών.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ΕΚΤΟΡΑΣ;

Αν στείλει τον  υπουργό του, τον Γ. Βαρουφάκη, ικανό ΔΙΟΜΗΔΗ μαζί με τον ΟΔΥΣΣΕΑ να κλέψουν τα ΑΛΟΓΑ του Ρήσου, ίσως  θα το μάθει, καθώς και τι πρέπει να κάνει έξω από  τα ΨΗΛΑ ΤΕΙΧΗ των εχόντων και κατεχόντων ΚΤΗΤΟΡΩΝ.

Εν πρώτοις, καλό θα είναι,  να τοποθετήσει την Ιλιάδα στο κομοδίνο του, όπως και οι  αδελφοι Ταβιάνι και να την μελετά ανελλιπώς και επισταμένως  μαζί με τα άλλα  βιβλία  την ώρα του πρωθυπουργού στην βουλοφόρο ΒΟΥΛΗ

καθώς  και  τα σωστά παραδείγματα ΗΓΕΤΩΝ.

Αστραία