ΑΙΟΛΟΣ ΠΝ 15

Ο Οδυσσέας στο Σπίτι των Ανέμων

Τα σχοινιά , δεσίματα και λυσίματα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ιστορία των Ομηρικών Επών. Με αξιοσημείωτο σταθμό , το νησί του Αιόλου και τον Ασκό μέχρι το σχοινί  του Τηλέμαχου που  στο δένδρο  κρεμάει τον Μελάνθιο και τις προδοτικές δούλες με τρόπο σημειολογικό.

Ο ασκός του Αιόλου, λύνεται από τους συντρόφους του Οδυσσέα που τυφλωμένοι από περιέργεια, ΠΕΡΙ το ΕΡΓΟΝ, και όχι πραγματικό ενδιαφέρον, εν ΔΙΑ ΦΕΡΟΝ,  το λύνουν, ενώ χαλαρώνει ο ίδιος την επαγρύπνηση και ενώ ήταν πολύ κοντά στην Ιθάκη.

Ο Οδυσσέας αυτοδένεται στο κατάρτι περνώντας από τις Σειρήνες και οι συντρόφοι του με εντολή του τον λύνουν.

Στην Καλυψώ κατασκευάζει την σχεδία δένοντας κορμούς δέντρων και στην Φαιακία δένει καλά με επιδέξιο κόμπο που του έδειξε η Κιρκή, το σεντούκι με τα δώρα των  Φαιάκων και της Αλκινοης Αρετής.

Η Πηνελόπη ξετυλίγει την Ανέμη της  Ομηρικής  Ιστορίας με ένα μίτο και ένα σχοινί και μια κόκκινη παραμυθένια κλωστή.

Όσοι είναι ΟΔΥΣΣΕΙΣ ενθυμούνται τον Εαυτόν τους, όσοι είναι ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ επιστρέφουν με τον Μέντορα ΝΟΗΜΟΝΕΣ, Όσοι είναι ΜΕΝΕΛΑΟΙ τον αγκαλιάζουν και τον βοηθούν, όσοι είναι  ΝΕΣΤΟΡΕΣ  , εγκάρδια τον φιλοξενούν, όσοι είναι ΑΧΙΛΛΕΙΣ πολεμούν.  Όσοι είναι ΛΑΕΡΤΗΔΕΣ περιμένουν. Οι υπόλοιποι, ας σκεφττούν  τον ρόλο τους, την ζωή τους , τα προβλήματά τους, τις λύσεις τους, τις επιλογές τους, τους κόμπους, τα σχοινιά που τους δένουν, τους λύνουν και  ΠΩΣ και  ΠΟΥ, τους κρατούν με τρόπο αμιγώς,  Ομηρικό και Διαχρονικό

Αστραία