Αριθμός, αραρίσκω, συναρμόζω,ομού ομηρίζειν και συνδέειν πλήθος  υλικών πραγμάτων υποκειμένων και αντικειμένων σωματιδίων.

Αναμφιβόλως οι ενδογενείς και οι εξωγενείς δυνάμεις, η κίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών, ο αέρας, οι άνεμοι , το νερό, ο ήλιος επιδρούν και διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης σε φυσικό επίπεδο.

Σε πολιτιστικό επίπεδο , πρωτίστως σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου έχουν παίξει και  εξακολουθούν να παίζουν οι  ανθρώπινες επινοήσεις και οι Ιδέες φανταστικές  ιδεαλιστικές αιθερικές. Τα γράμματα, οι αριθμοί, μονάδες μέτρησης, γεωγραφικές συντεταγμένες, αυθαίρετα όλα,  επινοήσεις του νου, αλλά αποτελεσματικά.

Η κατάκτηση της Ύλης από τον άνθρωπο έγινε  από τον Δούρειο Ίππο,  ένα φανταστικό άλογο,που έφτιαξε με το μυαλό του, απομίμηση ενός φυσικού αλόγου που έφτιαξε η φύση.

Είναι πολύ σημαντικός ο αριθμός των αριθμών που περιγράφονται στα Ομηρικά Έπη, από τον αριθμό των στίχων, μέχρι των αριθμό των πλοίων, των δένδρων των δώρων και των ημερών.

Αν οι αριθμοί είναι»‘θεοί», όπως λέει ο Πυθαγόρας, το τόξο, τότε τα γράμματα είναι του τόξου, η χορδή.

Αν οι  αριθμοί είναι οι σκέψεις των θεών, τότε τα γράμματα, είναι ο ήχος αυτών των σκέψεων.

Οι αριθμοί δείχνουν την ποσότητα της ύλης και  τα γράμματα, την ποιότητα.

Η δε ιστορία τους, μαρτυρά την ιστορία του ανθρώπου και το βάδισμα του πάνω στη γη και στη  ύλη.

Ποιο είναι το κλειδί για να κατανοήσει κανείς όλη  αυτή τη διαδρομή, όταν υπάρχουν τόσα γράμματα, τόσοι τρόποι γραφής, τόσα αλφάβητα  και άπειροι αριθμοί;

Το κλειδί είναι η ΟΡΑΣΗ, άμεση γνώση και ανοίγει με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, προυποθέτει μια άψογη  στην ύλη, ζωή.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν το ΈΝΑ γίνεται ΔΥΟ, λύνεται όταν το ΔΥΟ γίνεται ¨ΕΝΑ

αλλά προυποθέτει  μία επιστροφή από το ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ χωρίς χρονοτριβή.

Γνώριζε ο Όμηρος το ΜΗΔΕΝ;

Γνώριζε πολύ καλά τον κύκλο Ο. Τον σχεδίασε κυκλικά  στην ασπίδα του Αχιλλέα, Σ Ιλιάδος 500, στο αρκτικό γράμμα του Ονόματός του και του Οδυσσέα με  ένα  ΙΩΤΑ για την Ιθάκη και την Ιλιάδα ακτίνα δρόμο, ευθύ.

Το βλέπουμε σήμερα, κάθε ημέρα στον ουρανό στον Ήλιο τον φωτεινό και  το βράδυ στην Σελήνη, ειδικά όταν έχει πανσέληνο και φανταστικά  καλό καιρό.

Αστραία

04 06 2015

ΜΗΔΕΝ ΑΣΠΙΣ ΚΥΚΛΟΙ2015