Σχεδία 2014

Ομηρικές Σχεδίες αυτοσχεδίες  σε σύγχρονες θάλασσες 

διαδικτυακές, αυξημένης αντίληψης και διαυγούς φαιάς ουσίας

ε Οδυσσείας

τέτρατον ἦμαρ ἔην, καὶ τῷ τετέλεστο ἅπαντα·
τῷ δ’ ἄρα πέμπτῳ πέμπ’ ἀπὸ νήσου δῖα Καλυψώ,
εἵματά τ’ ἀμφιέσασα θυώδεα καὶ λούσασα.
ἐν δέ οἱ ἀσκὸν ἔθηκε θεὰ μέλανος οἴνοιο
τὸν ἕτερον, ἕτερον δ’ ὕδατος μέγαν, ἐν δὲ καὶ ᾖα
κωρύκῳ, ἐν δέ οἱ ὄψα τίθει μενοεικέα πολλά·
οὖρον δὲ προέηκεν ἀπήμονά τε λιαρόν τε.
γηθόσυνος δ’ οὔρῳ πέτασ’ ἱστία δῖος Ὀδυσσεύς.
αὐτὰρ ὁ πηδαλίῳ ἰθύνετο τεχνηέντως        270
ἥμενος· οὐδέ οἱ ὕπνος ἐπὶ βλεφάροισιν ἔπιπτε
Πληϊάδας τ’ ἐσορῶντι καὶ ὀψὲ δύοντα Βοώτην
Ἄρκτον θ’, ἣν καὶ ἄμαξαν ἐπίκλησιν καλέουσιν,
ἥ τ’ αὐτοῦ στρέφεται καί τ’ Ὠρίωνα δοκεύει,
οἴη δ’ ἄμμορός ἐστι λοετρῶν Ὠκεανοῖο·

Είναι εμφανής η παρουσία των αστεριών των κινήσεων τους των ονομάτων τους καθ όλην την διάρκεια  των Ομηρικών Ραψωδιών  αποδεικνύοντας τις  καταπληκιτκές  γνώσεις που κατείχε ο  δημιουργός  τους.

Η Καλυψώ βοηθά τον Οδυσσέα να φτιάξει  την σχεδία  και του δίνει τις οδηγίες του ταξιδιού, του δίνει δηλαδή την γνώση τους, ταυτοποιώντας τον   Οδυσσέα με  τον  αστερισμό του Βοώτη  με τον Αρκούρο λαμπερό άστρο που σήμερα  αντιστοιχεί 24 μοίρες στον Ζυγό

«Να  κοιτάζεις  τις Πλειάδες, και τον Βοώτη  στο αριστερό  σου χέρι καθώς ποντοπορείς » του λέει, η νύμφη.

Αστρολογία και αστρονομία ήταν μαζί  ως  ενιαία γνώση, πριν διαχωριστούν μετά τον 17ον αιώνα και την  «θεοποίηση»  της επιστήμης, η οποία εξελίσσεται με όλα της τα λάθη.

Υπάρχουν σήμερα πολλοί επικριτές της  αστρολογίας και δικαίως , αφού ευτελίζεται  πλειστάκις    εκπίπτοντας  στον φθηνό τσαρλανισμό  και   τον απατεωνισμό.

Όμως, ας  μη καίγονται τα ξερά μαζί με τα χλωρά.

Η αστρολογία  μπορεί να βοηθήσει  στην πρόληψη των ασθενιών, ο Ιπποκράτης γνώριζε  αστρολογία, σε μια γενική πρόγνωση   «των καιρκών συνθηκών»  σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και το κυριότερο ως ένα βασικό  εγχειρίδίο  ψυχολογίας βοήθημα αυτογνωσίας, ένα χάρτη που μπορεί κανείς να μελετήσει τον εαυτό του και τον χαρακτήρα του, πράγμα πολύ σημαντικό για την πορεία της ζωής του.

Μπορεί να λειτουργήσει η αστρολογία ως μέθοδος μαντείας και πρόβλεψης;

Ως ένα βαθμό, όλα μπορούν να λειτουργήσουν  έτσι, η  μετεωρολογία, οι δημοσκοπήσεις , η οιωνοσκοπία, η καλή μελέτη της ιστορίας  και του παρελθόντος  μπορούν να προβλέψουν  το μέλλον, πόσο μάλλον οι κινήσεις των ουρανίων σωμάτων με τα οποία  είμαστε συνδεδεμένοι μαζί τους με άρρηκτους δεσμούς, αστερόσκονη και εμείς,  των φωτεινών σωμάτων  με  τις σκιές τους πάνω στην γη,  ενίοτε ορατές.

Υπήρχαν πολλά μαντεία στην αρχαιότηταμε διάσημο το μαντείο των  Δελφών, τον Απολλωνα αλλά και τον Ερμή και ,τον Δία  Δρυίδη  στην Δωδώνη,να κατέχουν την μαντική ιδιότητα.

Τι σημαίνει όμως  μαντεία, τι είναι;

Μαντεία είναι εσωτερική ΟΡΑΣΗ, βλέπεις  με τα μάτια κλειστά τα ενεργειακά πειδία όπως ρέουν στο σύμπαν . Αν δεν » βλέπεις»  έτσι,  με αυτόν τον τρόπο, καμιά βελανιδιά  κανένα πουλί, κανένα αστέρι δεν  μπορεί να σου πει τίποτα,  γιατί δεν  μπορείς να το ακούσεις και να το δεις και… εσύ.

Αν στον κόσμο των μηχανών του ΜΑΤΡΙΧ, είσαι  απλώς  μια μηχανή,  τίποτα και κανείς   για σένα δεν φωτίζει, δεν θροίζει και δεν κελαηδεί .

Αστραία

02 08 2015