Φως και Σκιές  σε Ερμηνείες Μυθολογικές

Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Ορέστης, Οιδίπους, Αντιγόνη, Ιππόλυτος και τα τέκνα του Ιάσωνα, είναι τα παιδιά μιας Ελληνικής τραγωδίας που παίζεται αιώνες τώρα στη μεγάλη σκηνή του συλλογικού ασυνείδητου ενός λαού που ψάχνει την ταυτότητα του, την καταγωγή του και τις ρίζες του με τα μάτια ερμητικά κλειστά. Οι τραγωδίες του  Σοφοκλή, Ευριπίδη και Αισχύλου  σκιαγραφούν το βαθύτερο πρόβλημα μιας ολόκληρης γενεολογίας και τα λάθη της, ερευνώντας τα  υπόγεια στρώματα της σκιάς, της ανθρώπινης και εθνικής  δραματουργίας,  που αναδύονται  σε ένα συλλογικό δράμα  πολιτισμικής  δράσης  στο συνειδητό  ανάβαθρο της  σύγχρονη κοινωνολογίας.
Οι τρείς διαστάσεις, μήκος πλάτος ύψος, του Κοσμικού Χώρου δημιουργούνται  και οριοθετούνται από τον πατέρα Ουρανό  Ακολουθεί η τέταρτη, του Ιερού Χρόνου, από τον Κρόνο.  Η συμπαντική  κόρη Αφροδίτη θα δώσει την Μορφή των Όντων αναδυόμενη από τον αφρό  στη παγκόσμια θάλασσα της Αντίληψης.  Η επόμενη θα  είναι, του Ζήνοος  Νου, καθορίζοντας την  έμφυτη Νοημοσύνη, προυπόθεση της ανθρώπινης Ύπαρξης και την κόρη της Διώνης, ως πελειάδα, περιστέρι, να περπατά στην Γη στεριά και στα Τείχη της Τροίας Ύλης, υπέρ της  να πολεμά.
Το μεγάλο χαρμόσυνο γεγονός για τον Άνθρωπο, θα είναι η  γέννηση της Συνείδησης και του Φοίβου Απόλλωνος Φωτός μετά την πρώτη δέσμη (Πλούτων), του υποσυνείδητου, την δεύτερη του ασυνείδητου, ( Ποσειδών) και την  πρώτη, του συνειδητού  (Ζευς).
Η μεγάλη περιπέτεια του Ανθρώπου επί της γη αρχίζει καθώς και η εξέλιξη της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
Ο αδελφός του  Φωτός, ο Διόνυσος, γεννημένος από τον μηρό του Διός, θα αναπαραστά διθυραμβικά  όλα τα θέματα της Σκιάς   που σαν ένα γκολουμ αντίφασης και καταστροφής, τον άνθρωπο βήμα βήμα ακολουθεί , η δε γέννηση του Φωτός,  δύσκολη υπόθεση θα αποδειχθεί.
Κανένας τόπος νησί και στεριά δεν θέλει ο Απόλλων να γεννηθεί.
Γιατί;
Κανείς δεν θέλει η  Συνείδηση  να γεννηθεί. Κανείς δεν επιθυμεί  την παρουσία της στη γη.
Γιατί είναι μια πορεία και υπόθεση οδυνηρή. Θα πρέπει στον Άδη Πλούτωνα να κατεβεί και την σκιά του υποσυνείδητου  να δεί. Με την σκοτεινή θάλασσα του Ποσειδώνα να παλέψει σερφάροντας πάνω  στα μεγάλα κύματα του ασυνείδητου  και να γυρίσει από αυτό το ταξίδι, σταθμοί και άθλοι ζωής, σαν τον Οδυσσέα , πολυμήτις όπως ο Ζεύς και  σαν τον Ηρακλή ,αναβάτης σε μια κορυφή.
Εκπολιτίζοντας ο άνθρωπος τον εαυτό του με το  ζώο μέσα του, όλες τις ανάγκες και το βασικό ένστικτο, θα αναμετρηθεί και θα νικιέται από την βαρβαρότητα , όταν αδέσποτη κυκλοφορεί. Δεν μπορεί να  σκοτώσει  την ζωική δύναμη γιατί θα εξαφανιστεί και ο ίδιος.  Είναι  ζωτική. Δεν μπορεί να σκοτώσει , ούτε την Κίρκη, ούτε τον Κέρβερο, αλλά μπορεί να τον φέρει στο ΦΩΣ για να ερμηνευτεί και την Κίρκη να φοβερίσει με ένα σπαθί.

Η σεξουαλική ενέργεια  και η σωστή χρήση της, την φώτιση θα πυροδοτήσει και την άνοδο της ενέργειας στην κεφαλή περνώντας από όλα τα κομβικά σημεία του σώματος, 12 ενεργειακοί  ΣΤΑΘΜΟΙ.
Τα παιδιά που γεννιούνται από την σύντηξη της ενέργειας ενός ωαρίου και ενός σπερματοζωαρίου  φέρουν όλες τις ιδιότητες του Χώρου και του Χρόνου αλλά και του ΝΟΥ πατέρα  και της ΣΚΕΨΗΣ μητέρα, που τα έχει γεννήσει κολυμπώντας στο αμνιακό υγρό του ποσειδώνιου  νερού υγρού, τα συναισθήματά τους, ως  ενδομήτριες εμπειρίες.
Η Ελληνική τραγωδία μας  φωτοδοτεί  πως  πως  η εμμονή  του Αγαμέμνονα, ο φόβος του  Λάϊου, ο  έλλειψη αγνότητος  του Θησέα, και οι γάμοι του   Ιάσωνα με ξένη δρακόντεια  σκέψη  , γεννούν δυστυχισμένα παιδιά,  κάνουν ένα λαό βασανισμένο και ένα έθνος που δεν ορθοποδεί  με αυτά τα μεγάλα ελαττώματα γενεαρχών, φατριών τζακιών σε υπερβολή.
Η Ελλάδα τρώει, θυσιάζει, εξοντώνει ,σκοτώνει, κομματιάζει, αυτοκτονεί, τα καλύτερα παιδιά της, όταν δεν τα πληγώνει.
Την ευθύνη έχουν οι πάσης φύσεως πατριάρχες  αρχηγοί των Αργείων ,των Δαναών και των Αχαιών.
Καλό  θα είναι να την αναλάβουν. Για τον φόνο του ιερού ελαφιού της γνώσης, για την εγκατάλειψη της Αριάδνης, για τον εξορισμό του Οιδίποδα, για τον γάμο με την Μηδεια.
Να παραιτηθούν,  να διορθωθούν και ευφυώς να συνεργαστούν για το καλό αυτού του τόπου και  των παιδιών τους.
Απαραίτητη προυπόθεση.
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Μόνο  τα διαφανή σώματα δεν έχουν ΣΚΙΕΣ . Το ΦΩΣ μέσα  τους περνά και  ελεύθερα κυκλοφορεί. Τις δε σκιές ο ΕΡΜΗΣ στον ΑΔΗ τις οδηγεί και ο Διόνυσος  χορεύει και τραγουδά, άνεμος, λιοντάρι φωτιά, αύρα, πνεύμα πνοή  και ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΙΔΙ στη μεγάλη του κόσμου ΣΚΗΝΗ.

Αστραία
20 02 2016