Παγόβουνο χαρακτηρίζεται όγκος πάγου που αποσπάται από τους πολικούς κρυσταλλώνες ή από τους παγετώνες και επιπλέει στη θάλασσα.Τα παγόβουνα περιέχουν γλυκό νερό αποτελούν συνεχή απειλή στη ναυσιπλοΐα.Το ένα δέκατο του όγκου εξέχει πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ τα εννιά δέκατα βρίσκονται μέσα στο νερό, εξού και ο κίνδυνος για τα πλοία που τον πλησιάζουν.

Η άβυσσος της ανθρώπινης ψυχής , πυριφλεγής και ναρκοθετούμενη, οριοθετείται από το υποσυνείδητο, βαρύ σκιώδες στην απόρροια  της παρασκιάς ενός αόρατου ασυνείδητου, τα 9\10 ενός παγόβουνου και το 1\10 , αν υπάρχει και αυτό, του συνειδητού, γιατί η Συνείδηση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όχι μόνο για ένα άνθρωπο αλλά και για ένα  ολόκληρο έθνος ή ένα  λαό.
Το ότι η συνείδηση είναι μια δύσκολη υπόθεση, μας το περιγράφει παραστατικά η περιπλάνηση της Λητούς. Καμία χώρα, καμία στεριά στεριά δεν δέχεται τη γέννησή της και την ανάδυση της σκιάς και της  παρασκιάς του υποσυνείδητου και του  ασυνείδητου στο φως και στη διαφάνεια.
Γιατί;
Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να αντικρίσουν αυτό  το ΤΕΡΑΣ πραγματικά, και μέσα τους και έξω τους.
Η εξερεύνηση του σκιώδους μέρους του ανθρώπου αποτέλεσε και  αποτελεί μια πρόκληση και επικίνδυνη αποστολή και για τους πιο γενναίους και θαρραλέους πολεμιστές που έχουν περάσει στη γη και μαζί του, έχουν αναμετρηθεί.
Το αντιστάθμισμα της Σκιάς είναι η  Περσόνα, μία ΜΑΣΚΑ που φοράει ο κάθε άνθρωπος σε οποιαδήποτε κοινωνική συναλλαγή, αναλόγως της θέσης  και της εξουσίας του, είτε σφιχτή, είτε χαλαρή και την οποία εγκαταλείπει όταν μένει μόνος και αντιμέτωπος  με τον εαυτό του, στην ερημιά του, την αποξένωση και την αλλοτρίωση του πραγματικού.
Όταν η σκιά είναι βεβαρημένη από την ενοχή, η περσόνα βγαίνει πολύ αυταρχική.
Όταν η σκιά, το άτομο έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, η περσόνα βγαίνει πολύ επιδεικτική  και με μεγάλη ιδέα, εγωπαθή, σε βάση κομπασμό, ασταθή.
Όταν η σκιά   αισθάνεται γελοία, η περσόνα βγαίνει σοβαροφανής με  ανόητη σπουδαιοφάνεια, κενή χωρίς ουσία.

Όταν η σκιά είναι φοβισμένη, η περσόνα γίνεται δογματική στην απεγνωσμένη προσπάθεια από κάπου να κρατηθεί, πιάνεται από τα μαλλιά της.
Όταν η σκιά είναι ανεύθυνη, η περσόνα βγαίνει ρηχή και  πολύ χαζοχαρούμενη.
Όταν η σκιά έχει στριμωχτεί, η περσόνα γίνεται μια εμμονή .
Όταν η σκιά, το συναίσθημα  νερό δεν μπορεί να χειριστεί ,το πνίγει ή στην ξηρασία ανυδρία ή σε μια  συναισθηματική υπερβολή.
Όταν είναι στερημένη βγαίνει  σεργιάνι με εγωμανία, ασυμμέτρη απειλή που ψάχνει για τροφή.
Όταν το άτομο  νιώθει ενοχή, παραιτείται από όλες τις νίκες του,  τις θυσιάζει  για να αυτοτιμωρηθεί. Όλες οι επιδείξεις οίκτου, ελεημοσύνης   και φιλανθρωπίας προέρχονται από συναισθήματα αυτοοίκτου και   συμπλέγματα  ανωτερότητος. Είμαστε πάντα υποκριτικά  φιλάνθρωποι με ένα που θεωρούμε κατώτερο και ποτέ τόσο γενναίοι για να αναγνωρίσουμε  μια υπεροχή.
Όταν παγιδευτούμε στο σημείο του βολέματος, αυτό που επαλαμβάνουμε είναι  μια  ατέλειωτη γκρίνια, μεμψιμοιρία, ηττοπάθεια και  κατάθλιψη συνεχή .
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν αυτοκαταστροφικά γιατί  θέλουν να τιμωρήσουν την σκιά τους.
Αυτό δεν είναι έξυπνο. Την σκιά δεν την σκοτώνεις , δεν  μπορείς, αλλά τη φέρνεις στο φως και την κατανοείς. Έτσι την ελέγχεις, περπατώντας στο χείλος μιας  αβύσσου χωρίς να  γκρεμοτσακιστείς.
Πολλοί λαοί και φυλές αντιμέτωποι με  το  βαρύ συλλογικό παρακράτος της σκιάς έχουν αναμετρηθεί, έχουν αφανιστεί και έχουν καταστραφεί σε μια άμετρο υπερβολή και έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας  σχιζοφρενικά, αντινοϊκή
Όλες οι μυθολογίες και οι μύθοι όλων των λαών εξαφανισθέντων ή υπαρχόντων έχουν τη βάση τους σε μια αλληγορία και  γνώση σιωπηλή.
Όμως η Ελληνική Μυθολογία και τα Ομηρικά Έπη είναι ο πληρέστερος  οδηγός για μια πτήση  Αετού, ασφαλή, στη πάλη  του, με τα τέρατα, τους Κύκλωπες, τις Χίμαιρες και τις Μέδουσες που στο δρόμο του θα βρει.
Έχουν φτιαχτεί από σπουδαίους ανθρώπους της γνώσης με λαμπερό πνεύμα  με τα φτερά  του μεγάλου οραματιστή ονειρευτή.
Απευθύνονται  σε ανθρώπους όλης της γης, με την πάστα, τη δομή του πολεμιστή   και γενναίους της γνώσης εξερευνητές. Παίζουν  δε, μια μεγάλη παράσταση μπροστά σου για σένα ΘΕΑΤΗ, αιώνες τώρα, μέχρι το μυαλό σου να ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ.

Η ΜΑΣΚΑ για να φορεθεί σωστά δεν πρέπει να είνσι ούτε σφιχτή, ούτε χαλαρή. Σε μεγάλες περιόδους μοναξιάς και  περισυλλογής να έχει σμιλευτεί και να  μην είναι κανείς πολύ ΞΕΝΟΣ με τον Εαυτό του για να μη, με την ΠΕΡΣΟΝΑ, ταυτιστεί .
Το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ και το ΕΙΝΑΙ να συμπλέουν  εν  αρμονία σε ύδατα της Κοσμικής Αντίληψης  με  γερά σκαριά του ΝΟΥ, ασφαλή.

Αστραία
05 03 2016