ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΙΧΛΗ 16Όλη η πορεία του Οδυσσέα μετά την πτώση της Τροίας είναι μια διαδρομή στην ομίχλη με τον Ποσειδώνα άγριο διώκτη και ανελέητο κυνηγό.
Ο Ποσειδών, κυρίαρχος των υδάτων και των μεγάλων ωκεανών, κτίζει τα τείχη της  Ιλίου και την ύλη. Ο  Οδυσσέας,  την κατακτά πολεμώντας σε  μια γη στεριά.
Ο θεός του συναισθήματος νερού, αδελφός του Διός, φτιάχνει τα τείχη τα ψηλά, γιατί είναι ο αρχηγός και  εμπνευστής όλων των θρησκειών και των ιερατείων με τη γνώση που κατέχει την μυστική από την αρχή της ζωής των έμβιων όντων.
Την Εποχή των Ιχθύων, 2000 χρόνια τώρα, όλη η ανθρωπότητα ταλαιπωρήθηκε από το υπερανεπτυγμένο  συναίσθημα των μονοθεϊστικών θρησκειών  με κύριο στοιχείο την θρησκοληψία και τον φανατισμό  των αντιστοίχων πιστών οπαδών.
Μαζί του στην Τροία,ήταν και ο Απόλλων,γιατί παρούσα στη γνώση είναι και η συνείδηση, αλλά και ένας άνθρωπος, πολύ δίκαιος και του Άδη κριτής, ο Αιακός.
Ο Αιακός είναι παππούς του Αχιλλέα Πηλείδης, ημίθεος από πηλό και Αιακός σημαίνει αυτόχθων, γηγενής από το αία , γη.

Όταν απουσιάζει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τα τείχη πέφτουν και τα άδικα νησιά βουλιάζουν στον πυθμένα της Τηθύος Θάλασσας.
Οπωσδήποτε για  να υπάρξουν θεοί πρέπει να υπάρχουν και  άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για τους  θεούς, επειδή προσφέρουν θυσίες να συντηρηθούν.
Υπάρχουν άνθρωποι  χωρίς τους θεούς ;
Που  αρχίζει και που σταματά η ευσέβεια και ασέβεια, η αθεΐα και θεϊκή παντοδυναμία;
Είναι ευσεβής ο Οδυσσέας;
Γιατί ο Ποσειδών οργίζεται μαζί του, ενώ στην Τροία τον βοηθά μαζί με τους Αχαιούς;
Ο Ποσειδών οργίζεται με τους Τρώες, γιατί  κάνουν κατάχρηση θρησκευτικής εξουσίας, θησαυρίζουν με την ΓΝΩΣΗ που κατέχουν, την Ωραία Ελένη, γίνονται πολύ υλιστές και φτιάχνουν τα τείχη της απληστίας τα ψηλά. Όπως και η Ατλαντίδα ,  είναι δικό του παιδί, αλλά θα καταστραφεί,γιατί γίνεται άδικη πολύ.
Είναι θέμα δικαιοσύνης και τους κοσμικούς νόμους, δεν τηρούν.
Ο Οδυσσέας  στην Ιλιάδα βρίσκεται σε στεριά, στην επιστροφή συνεχώς στη θάλασσα και ψάχνει απεγνωσμένα λιμάνι και νησί,  πλέοντας σε άγνωστα νερά.

Τι είναι αυτό που τον ταλαιπωρεί;
Το συναίσθημα , το θυμικό. Έχει ξεριζωθεί, έχει πολεμήσει 10 χρόνια μακριά από την ηρεμία, τη γαλήνη, την ασφάλεια, τη θαλπωρή σε ένα σκληρό  πόλεμο με μεγάλο κόστος και απώλειες συντρόφων πολλές. Δεν γνώρισε ανάπαυση ξεκούραση  οδυσσάμενος σε θάλασσα αλμυρή.
Όμως γνώριζε τα πρόσωπα των εχθρών του. Η μάχη ήταν σώμα με σώμα και ήξερε, ποιος είναι ποιος και τι κάνει, τι.
Στην Ιλιάδα ο Οδυσσέας τριγύριζε στο στρατόπεδο των Αχαιών σαν Κριός. Ο Πρίαμος, σαν Κριό τον βλέπει από τείχη της Τροίας  μαζί με την Ελένη.
Ήταν η Εποχή του Κριού, της Ιλιάδος  και του Αλέξανδρου, 4000  χρόνια πριν.
Την εποχή εκείνη πίσω από το ζώδιο του Κριού, βρισκόταν ο αστερισμός του Κριού και δεν υπήρχε ομίχλη, ούτε σκιά στο πρόσωπο του συντρόφου ή του εχθρού.
Όλοι ξέρανε ποιος είναι ποιος, σε πλήρη διαφάνεια από τον απλό στρατιώτη μέχρι τον αρχηγό.
Όλα ήταν ξεκάθαρα.
Στην Επιστροφή όμως , στην Οδύσσεια των 2000 ετών, άρχισε να πέφτει ομίχλη πυκνή.
Η Τροία πάρθηκε η ύλη κατακτήθηκε,   αλλά έπρεπε τώρα  να γίνει μια απολλώνια συνειδησιακή αλλαγή.
Ο Απόλλων πολέμησε τους Αχαιούς, γιατί οι πιο πολλοί υπήρξαν ασυνείδητοι, αν και μεγάλοι πολεμιστές, αρχηγοί.
Μετά  την κατάκτηση της ύλης , πρέπει να εδραιωθεί το μέτρον, η σοφία και η όραση.
Η  όραση να βλέπεις ανάμεσα από την ομίχλη και το σκοτάδι, τον κόσμο της ενέργειας.
Ο Τρωικός πόλεμος τελείωσε και άρχιζε ο πόλεμος της σκιάς και της παρασκιάς με όλες τις υλιστικές οργανώσεις , ηγεμονίες και  αυτοκρατορίες που ακολούθησαν.
Ο Ποσειδών κυβερνήτης των Ιχθύων σχετίζεται με όλα τα υγρά στοιχεία, ακόμη και του μαύρου χρυσού, του πετρελαίου. Το πετρέλαιο, ως νέα μορφή ενέργειας, έχει  εμφανιστεί  από το 1859. Τότε άνοιξε η πρώτη πετρελαιοπηγή στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.. Σχετίζεται με  τα ναρκωτικά, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, είναι συνήθως ένα όπιον, με οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης που παγιδεύει και φυλακίζει  τον άνθρωπο στο πάθος του σε ένα νοσηρό συναίσθημα καθώς και  με την τέχνη.
Ο πλανήτης, αποκαλύφθηκε  στις  23 Σεπτεμβρίου 1846, από  λΑΘΟΣ.
Για να βλέπεις  καθαρά πρέπει και να νιώθεις καλά. Η όραση προϋποθέτει καλή ροή της ενέργειας και το νερό να μη  μένει στάσιμο σε μια εμμονή.
Στην οδύσσεια  ο Οδυσσέας ξεφεύγει από τον Κύκλωπα κάτω από ένα κριάρι,τυλίγεται πολλές φορές με την προβιά ενός αρνιού , αλλά η Ναυσικά, τον βλέπει σαν λέοντα ορεσίτροφο, στο νησί των Φαιάκων.
Είναι λέων, ο Οδυσσέας και βλέπει με την καρδιά.
Όταν φθάνει στην Ιθάκη, βλέπει την Αθηνά μέσα από την ομίχλη που είναι τυλιγμένο όλο το νησί.
Η Αθηνά δεν θέλει να έλθει σε σύγκρουση με τον αδελφό του πατρός, γιατί είναι σοφή και καταλαβαίνει πως δεν μπορεί μαζί του να αναμετρηθεί.
Ο Οδυσσέας καταλαβαίνει ποιος είναι ο Ποσειδώνας που  μαζί του έχει αναμετρηθεί και με τα νίπτρα συμφιλιώνεται μαζί του στην τελική Πράξη και μια  μυθική στιγμή.  Ο θεός  της Κοσμικής Θάλασσας της Συνείδησης, αφήνει την Αθηνά στο συμβούλιο των θεών να αναλάβει την πρωτοβουλία για του Οδυσσέα,  την επάνοδο  και  μεταβαίνει  στους Αιθίοπες και την ήπειρο της Αφρικής.
Ο Ποσειδώνας εκτιμά ένα άνθρωπο  που όρθιος περπατά στη γη, αγωνίζεται για την κατανόηση της γνώσης , που δεν προσπαθεί να εξαγοράσει κανένα θεό, που  δεν εξαγοράζεται, που δεν πουλά και δεν ξεπουλά τις αξίες του και τα ιδανικά και του χαρίζει τη ΝΟΗΜΟΝΑ ζωή σε ένα νησί με  άπλετο  φως , καθαρότητα, χωρίς ομίχλη και σκιά.
Γιατί;
Κανένας θεός δεν θέλει  ένα  άνθρωπο, δούλο σκυφτό, να τον  γλύφει,  ιδιοτελή   και να τον υπηρετεί περιμένοντας να κερδίσει κάτι από αυτόν.
Το πρόσωπο του ανθρώπου, οι πράξεις του, τα λόγια και τα έργα του είναι το πρόσωπο του θεού του.
Και η μεγαλύτερη ασέβεια είναι αυτό το πρόσωπο να είναι  δούλος των ελαττωμάτων του και των επιθυμιών του, ον σκοτεινό, μαύρο, άπληστο αδιαφανές , άδικο και μοχθηρό
Κανένας ΝΟΗΜΩΝ θεός δεν θέλει δούλους, γιατί δεν θέλει  να είναι αφέντης  κανενός δούλου.
Ένας θεός για να είναι ευτυχισμένος, θα  ήθελε οι άνθρωποι  να είναι αυτοί που όφειλαν να είναι.
Ούτε να τον φοβούνται, ούτε να τον αγαπούν , ούτε  να τον δεσμεύουν  με τα αυτά τα συναίσθημα ιδιοκτησίας. Η αγάπη και το μίσος, είναι   συναισθήματα ανθρώπινα για ανθρώπους και όχι για θεούς.
Όταν  ο άνθρωπος είναι ελεύθερος είναι και οι  θεοί μαζί του, ελεύθεροι και  ευτυχισμένοι  τραγουδούν σε ανοιξιάτικα λιβάδια.
Ο Απόλλων με την  λύρα του  τους συνοδεύει και τα κορίτσια του.
Όταν δεν κρατά το ΤΟΞΟ, γλυκά τραγουδά στον χορό της συνείδησης  και  της ομορφιάς.
Ο Ποσειδών είναι  στη χώρα των Αιθιόπων από το 2011, στην Αυγή της Οδύσσειας.
Το 2012 ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ του καινούργιου αιώνα, του Απολλώνιου Εαυτού εγκαινιάζοντας τη νέα Εποχή του μεγάλου Ενιαυτού, με μια δρασκελιά.
Στις ταράτσες των σπιτιών και των πολυκατοικιών βρίσκεται το σήμα του Ουρανού, που είναι η αδελφή του η   Άρτεμις.Ο Ουίλιαμ Χέρσελ ανακοίνωσε την ανακάλυψή του τις 13 Μαρτίου 1781, επεκτείνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τα όρια του ηλιακού συστήματος. Ο Ουρανός ήταν ο πρώτος πλανήτης που ανακαλύφθηκε με τηλεσκόπιο.
Ο Υδροχόος είναι ζώδια του αέρα, όχι του νερού και ένας αέρας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  θα ανανεώσει όλη τη γη με μια αναπνοή  Ερμηνείας ,του ΕΡΜΗ.
Το τι κάνει ο Οδυσσέας μόλις φθάνει στη  Ιθάκη είναι μια άλλη επική ραψωδία που θα την τραγουδήσουμε άλλη φορά σε γεγονότα συγχρονιστικά, σε τοπίο χωρίς  ομίχλη.
Αστραία
02 04 2016