Τι είναι ζωή;
Ζωή θα μπορούσαμε να ορίσουμε την ύπαρξη συνείδησης και  αρχίζει με την  πρώτη αναπνοή.
Κάθε ον πάνω στη γη  που έχει συνείδηση και  αναπνέει έχει και ζωή, με τα βασικά χαρακηριστικά των εμβίων όντων:
Ανάπτυξη,  τροφή και μεταβολισμό, αναπαραγωγή, απέκκριση, ερεθιστικότητα, αναπνοή και κοινή καταγωγή.
Φυτοζωή, θα μπορούσαμε να ορίσουμε μόνο για ένα ανθρώπινο πλάσμα, μια κατάσταση γκρίζας πραγματικότητας  σε ένα μαγγανοπήγαδο. Αυτό  που πέρασε μεγάλο καιρό, ο σκοτεινός  ιππότης από την ομώνυμη ταινία, πριν κάνει το άλμα χωρίς το δίχτυ ασφαλείας, όπως  και ο Οδυσσέας ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, από την ομηρική   κινηματογραφία.
Θάνατος, είναι η απουσία συνείδησης και  τελειώνει με την τελευταία αναπνοή.
Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πολλές ημέρες χωρίς στερεά τροφή, λιγότερες χωρίς νερό και ακόμη πιο λίγα λεπτά χωρίς αναπνή, χωρίς τον   Ερμή και τον αέρα της Ερμηνείας.
Χωρίς  την φωτιά, το πνεύμα,  ο άνθρωπος μπορεί να  «ζήσει»  χρόνια, κατά μέσο όρο 70, αλλά,  στην ουσία δεν  έχει ζήσει  ποτέ.
Έχει γεννηθεί νεκρός, έχει ζήσει,  σαν νεκρός και έχει επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση,  ως   νεκρός.
Χωρίς συνείδηση ο άνθρωπος,  υπάρχει σαν ζωό και φυτό, αλλά ποτέ δεν έχει ΖΗΣΕΙ,  ως  πραγματικός Άνθρωπος.
Το πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η συνείδηση, μας το εξηγεί πολύ παραστατικά, ο μύθος του  λόγου της γεννήσεως του Απόλλωνος Φωτός. Κανένα νησί, χώρα και στεριά, δεν  δέχεται να φιλοξενήσει την εγκυμονούσα και ενδιαφέρουσα μητέρα, Λητώ μαζί με το μωρό.
Γιατί;
Διότι φοβούνται την  Συνείδηση και τους Εν συνείδητους ανθρώπους.
Δεν είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι.
Η συνείδηση συνδέεται άμεσα με το φως και έμμεσα με την ενέργεια και τα αποθέματά της.
Χωρίς ενέργεια δεν  μπορεί να  υπάρξει κατανόηση, άρα δεν μπορεί να υπάρξει συνείδηση και αυτοσυνείδηση σε  όντα με αρμονία  φωτεινά, ευφυή.

Κάθε πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης και της περίσσειας της ενέργειας, ξεκινώντας από την πρωταρχική, που είναι η σεξουαλική, με τις τρεις, του Άδη, κεφαλές, τα γεννητικά όργανα αντιστοίχως, εξωτερικά και εσωτερικά σε ένα άνδρα και σε μια γυναίκα. Ο Πλούτων, ο  πλούτος, της πρωταρχικής του πνεύματος φωτιάς,  είναι η ζωή εκατομμυρίων ωαρίων και σπερματοζωαρίων,αλλά, και ο θάνατός τους. Είναι και  η θυσία των γεννητόρων, αυτών που αναλαμβάνουν να φέρουν παιδιά στον κόσμο, έχοντας πλήρη την  ευθύνη αυτής της απόφασης και πράξης,  και όχι ανεύθυνων όντων ,που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ακατάλληλοι και ασυνείδητοι για γονείς. Είναι και η θυσία του Ήλιου και η παροχή της ενέργειας του, αλλά και ο θάνατός του μετά από δισ.  χρόνια στο Ω΄ του Σύμπαντος.
Ο άνδρας σκέπτεται με το πάνω κεφάλι του, όταν δεν είναι έρμαιος του κάτω κεφαλιού του και φτιάχνει πολύπλοκα νοητικά συστήματα λόγου, θρησκευτικά, οικονομικά, πολιτικά για να εξηγήσει τον κόσμο,  έμμεσα. Τις περισσότερες φορές, χάνεται στη μετάφραση και  ανακυκλώνει μια ταυτοπροσωπία, ως απόδειξη των λεγόμενων του.
Όταν αποτυγχάνει, γίνεται βίαιος και βάρβαρος, πολεμοχαρής σε περίσσεια ενέργειας και υπερβολή, όταν έχει νικηθεί, καταλήγει παθητικός ειρηνιστής, γκρινιάρης και μικρόψυχος σε έλλειψη ενέργειας  και θέση μειονεκτική.
Η γυναίκα, σκέφτεται με την κοιλότητα της μήτρας της, όταν δεν της έχει αφαιρεθεί σε  ένα σύστημα που αδίστακτα την χρησιμοποιεί, είτε ως σκεύος ηδονής, είτε ως μηχανή αναπαραγωγής, προσεγγίζουσα άμεσα τα θέματα γνώσης.
Όταν παραιτείται από αυτή την ικανότητα σκέψης, γίνεται υστερική σε υπερβολή της  ενέργειας, όταν συντρίβεται, καταλήγει θυματοποημένη θρησκόληπτη  παντός είδους,  σε έλλειψη της ενέργειας.
Έχουμε άνδρες από δεύτερο χέρι που μιμούνται τον γυναικείο τρόπο σκέψης κακέκτυπα και γυναίκες από πρώτο χέρι που   τον αναπαραγάγουν με σωστά ή λάθος,  αρχέτυπα.
Εκείνο που μια γυναίκα δεν θα δεχθεί  ποτέ σε  ένα άνδρα είναι, την έλλειψη θάρρους, τη δειλία του και εκείνο που ένας άνδρας δεν θα  συγχωρήσει ποτέ  σε μια γυναίκα είναι, την έλλειψη γνώσης.
Χωρίς αυτές τις βασικές ιδιότητες , το θάρρος και τη γνώση, ένας  ανδρας  και  μια γυναίκα είναι  χαμένοι και οι δυό,  ξένοι ο ένας με τον άλλον, γιατί η γυναίκα δεν σέβεται τον εαυτό της και ο άνδρας δεν εκτιμά τον εαυτό του.
Το μόνο που κερδίζει από αυτό τον διαχωρισμό, είναι ένα αδηφάγο σύστημα στην πτώση  των αξιών και την κάθοδο,την πτώση της ενέργειας, στο θάνατο της εντροπίας.
Ο θάνατος δεν είναι μόνο  ένα φυσικό γεγονός αλλά και ένα ενεργειακό. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι  «νεκροί» εξ αιτίας αυτής της έλλειψης και της απουσίας της γνώσης.
Οι φύλακες που φυλάττουν την πρωταρχική  ουσία γνωρίζουν και τις μετατατροπές της  καθώς και τις Α- σθένειες που προκύπτουν,  στις εκτός ουσίας και εξουσίες, διάφορες κατασκευές της.
Οι τρεις δέσμες της Συνείδησης, είναι  και οι τρεις πρωταρχικές μορφές της ενέργειας που εισέρχονται στον κόσμο της ύλης.
ήτοι, Πλούτων,  Ζευς και Ποσειδών.
Η πλουτώνεια, είναι η πρώτη. Είναι η σεξουαλική  ενέργεια και η μεγίστης σημασίας πράξη της, μαζί με την αναπνοή, που ελάχιστα όντα παίρνουν τη στιγμή της σύλληψης  του νέου όντος.
Γιατί;
Γιατί  δεν είναι από έρωτα πραγματικό, η ένωση τους και δεν φθάνει η ενέργεια στο κεφάλι μέσα από ένα οργασμό.
Έτσι το επίπεδο της ενέργειας παραμένει χαμηλό και γίνεται ακόμη πιο χαμηλό εξ΄ αιτίας των συνθηκών  ζωής, διατροφής και ασχολιών  μέσα σε ένα κόσμο πλαστικών ανθρώπων και δανείων καταναλωτικών.

Αντιστοιχεί στην Κίρκη και στον Άδη στους Σταθμούς του Οδυσσέα και στο Κέρβερο,από τους Άθλους του  Ηρακλή.
Το πρόβλημα  που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε  αυτή την κατάσταση της ασυνειδησίας, δεν  βρίσκεται στο  ότι  είναι κακοί ή  ανόητοι , αλλά στο γεγονός, της μη σωστής χρήσης της ενέργειας και των αποθεμάτων της, τόσο σε προσωπικό,  όσο και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο.
Αυτό διορθώνεται με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
δηλ τους σωστούς ΝΟΜΟΥΣ ενός ΟΙΚΟΥ,
ενός σπιτιού και με τις  αρχές και προδιαγραφές της Εστίας:
Καθαρότητα, εργονομία, αναδιάταξη όλων των αντικειμένων και υποκειμένων του νησιού της ύλης  καθώς και των φυσικών πόρων  και των ανανεώσιμων πηγών της ενέργειας.
Χωρίς αυτή την σοφή διαχείριση  των πόρων και των πηγών, λαών, ανθρώπων, εθνών δεν υπάρχει πια μέλλον και ζωή, για κανένα έμβιο ΟΝ πάνω στη γη και η κατάχρηση μαζί με την αμετροέπεια, όλα  στο βωμό του χρηματοπιστωτικού  κέρδους, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη χωρίς να είναι αναστρέψιμη η διάσωσή του.
«Αφ΄ Εστίας άρχεσθαι»
και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός,  πρώτοςς νόμος οίκου, παντοτινά.
Οι προδιαγραφές ζωής απαιτούν ,ένα χώρο, ένα σπίτι, ένα νησί, μια στεριά, η ζωή να στερεωθεί, μια εστία, μία γη.
Αν αυτό καταστραφεί, καμιά Ιδέα  και θεωρία οικονομική, που δεν λαμβάνει υπ΄όψιν της, την ευημερία των ανθρώπων και την ποιότητα της ζωής τους,  δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί,  για τον απλουστάτο λόγο ότι δεν θα υπάρχει ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, στο ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΓΗ και  αυτό χωρίς ρυθμιστικούς  παράγοντες , θα  αυτοκαταστραφεί.

Ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί η  κρίση στην Ελλάδα,αλλά και σε όλο τον πλανήτη Γη είναι να επικρατήσει  μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, οικοκυρωσύνη  και διαχείριση πόρων, ΚΑΘΑΡΗ, ΔΙΚΑΙΑ και  ΣΟΦΗ.

Τότε θα είναι ΖΩΗ,

ποιότητα  ανθρωπίνης ζωής και όχι φυτοζωής.

Αστραία
1 Μαίου 2016