Τι είναι ο έρωτας;
Ο έρωτας είναι ο αρσενικός λόγος  που ερωτά, ψάχνει για απαντήσεις, είναι το ένα ημισφαίριο του ανθρωπίνου εγκεφάλου που πλαγιάζει με το άλλο, το θηλυκό  και γεννά πολλά όμορφα παιδιά στον κόσμο της ενέργειας και των ιδεών,όταν είναι ΝΟΥΣ διαυγής, Ζευς, αρχηγός.
Ίσως να ήταν παρών και στην πρώτη του σύμπαντος, αναπνοή,μαζί με ένα  ωόν που σπάζει το κέλυφος του, για να Φανερωθεί και σήμερα με δύο  μορφές  του, κυκλοφορεί.

Ο  αιθερικός έρωτας, ο ουράνιος,της Ουράνιας Αφροδίτης, ο «πλατωνικός» πλούσιος και εύπορος γιος του Πόρου και ο υλικός,της γήινης Πανδημίας Αφροδίτης,ο πτωχός, γιος της Πενίας.

Στον κόσμο των Ιδεών, κανείς άνθρωπος δεν είναι πτωχός. Μπορεί να ερωτευτεί μια ωραία Ιδέα όμορφη και παρθένα,να ενωθεί μαζί της,να πλαγιάσει  και να κάνει όμορφα παιδιά. Δεν χρειάζεται χρήματα και λεφτά, αρκεί την ενέργεια του σοφά να διαχειρίζεται και να κρατά.
Αν η ανθρωπότητα έχει εξελιχθεί οφείλεται σε αυτή ακριβώς την επιλογή και του έρωτος την δύναμη, την δημιουργική.
Πολλοί ιδεολόγοι  άνθρωποι και ρομαντικοί ονειροπόλοι, έχουν υπέροχα πνευματικά παιδιά και καταπληκτικούς απογόνους.
Στον κόσμο της ύλης, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι  φτωχοί, δεν έχουν απογόνους και ούτε καν συντρόφους. Ο σαρκικός έρωτας, ο φυσικός, εξισώνεται  με την αγορά και την πώληση του ανθρωπίνου σώματος σε μια  νόμιμη πορνεία και εκπόρνευση των ανδρών και των γυναικών, ακόμη και των παιδιών.
Σε ένα αδηφάγο κανιβαλιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που όλα αγοράζοναι και πωλούνται στο βωμό του κέρδους, παρ όλο που διαρρηγνύουν , υποκριτικά τα ιμάτια τους για δήθεν ισότητα , αντιρατσισμό και ανθρωπισμό, ο έρωτας έχει εξοριστεί και δεν μπορεί να είναι σύντροφος με την Αρετή. Έχει,  από  την αγαπημένη του, χωριστεί.
Η πορνεία είναι το αρχαιότερο  επάγγελμα στον κόσμο, στα χέρια των εκάστοτε ιερατείων και εξουσιαστικών συστημάτων, και ίσως και το τελευταίο, σε ένα κόσμο σύγχρονης δουλείας.

Όταν η γυναίκα πουλάει την ενέργεια της,   για να ζήσει ,  είτε ως   περιθωριακή  πόρνη, είτε ως νόμιμη σύζυγος  και συνοδός  πλουσίων κυριών, η κοινωνία αυτή ωδεύει προς τον εκφυλισμό  και την καταστροφή της.
Αργά ή γρήγορα και ο άνδρας θα αρχίσει να εκπορνεύεται για να την αποκτήσει σε ένα φαύλο κύκλο εμπορικότητος και αισχροκέρδειας και σε ένα κόσμο που η μοναδική αξία που υπάρχει είναι ένας  παχυλός λογοριασμός και ένα  πορτοφόλι χονδρό.
Η γυναίκα χάνει τον αυτοσεβασμό της και ο άνδρας την αυτοεκτίμησή του.
Αυτή η κοινωνία, κανίβαλος, έχει  σκοτώσει τις γυναίκες, έχει καταβροχθίσει τους άνδρες , έχει αποκλείσει τους υγιείς απογόνους, τα όμορφα  παιδιά. Οι  πλούσιοι θα αγοράζουν το ανθρώπινο σώμα και οι φτωχοί θα το πωλούν. Πόρνες και πόρνοι πολυτελείας, χωρίς καμιά πολυτέλεια και ντροπή. Τα τοπ μόντελ θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια,  για την  συναλλαγή αυτή.
Γιατί;
Γιατί φοβάται για την εξουσία.
Μία εξουσία σαθρή, άδικη  και ηλίθια που βασίζεται μόνο στα λεφτά και τον άνθρωπο ξεχνά.

Είναι η οικονομική ανισότητα που την κονωνική  αδικία γεννά, μαζί με την απανθρωπιά.Είναι η οικονομική  ανισότητα που το κράτος βίας, νοθείας , διαπλοκής και διαφθοράς,  στηρίζει και  ξερνά.

Κανείς   έρωτας  δεν μπορεί να  ανθίσει και να επιβιώσει σε  ένα σύστημα  που μόνο τα χρηματοπιστωτικά  τερατουργήματα  κοιτά.Όχι μόνο  ο σαρκικός, αλλά και ο πλατωνικός.
Είναι καταδικασμένος να   φεύγει, να εξορίζεται , να γίνεται ποιήματα, τραγούδια, δημοτικά, κρυφή  λαχτάρα για ένα  ανθρώπινο ον,  που θα τον αναζητήσει σε ένα γάμο από συμφέρον, σε ένα βράδυ μοναξιάς απελπιστικά , σε  ένα κελί  γιατί τον σκότωσε  για μια τιμή.
Κανείς  έρωτας δεν μπορεί να ζήσει, σε ένα ζευγάρι με παιδιά που η γυναίκα και άνδρας, είναι άνεργοι χωρίς δουλειά.  Κανείς ερωτας δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα ζευγάρι που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώσουν το ΕΜΦΙΑ.
Πόσοι  σημερινοί  νέοι  θα μπορέσουν  να έχουν μια  υγιή ερωτική  σχέση ή να αποκτήσουν παιδιά;
Πόσο   τους το επιτρέπουν, τα οικονομικά;
Το φιλοδώρημα του σερβιτόρου και της καμαριέρας  με πτυχίο και ντοκτορά δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοια προοπτική, πολλά.
Όλοι οι νέοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα των 20 και 30 ετών  δεν έχουν κανένα μέλλον  και θα επιβιώνουν μόνο χάρη στη γονική, αν υπάρχει, παροχή.

Κάποιοι κτίζουν της ύλης τα τείχη τα ψηλά και κλείνονται μέσα, κάποιοι άλλοι από  έξω  τα πολιορκούν στενά , παλεύοντας για τα χρειώδη και την ελάχιστη αξιοπρέπεια  ανθρωπίνου όντος.

Έξω από τα τείχη της  Τροίας θα βρίσκονται οι απελπισμένοι Αχαιοί, πολλοί από αυτούς νεκροί, άνδρες,γυναίκες και παιδιά παλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί.
Μέσα οι ΤΡΩΕΣ θα ανησυχούν και όσα  έχουν αρπάξει  και σε μεγάλα θησαυροφυλακια κρατούν, δεν μπορούν  να χαρούν.
Όταν πέσουν τα τείχη και γκρεμιστούν ,  όπως έχει, και στο παρελθόν πολλές  φορές συμβεί, και με τον Αλέξανδρο και με  τις επαναστάσεις  των λαών , όλοι θα κλάψουν πικρά  για αυτή τη κλοπή και οι Τρώες και οι Αχαιοί, μέχρι οι άνθρωποι να γίνουν σοφοί.
Μόνο ο έρωτας και η αγάπη δεν θα φταίνε για αυτή την άλωση και  σφαγή.

Ο έρωτας στα χρόνια της χρηματοπιστωτικής  χολέρας, είναι ο μόνος που θα επιβιώσει  στη λαιμητόμο,  γιατί έχει υποφέρει πολύ από ένα σύστημα  ανθρώπινης αδικίας και αποθησαύρισης  που νομοτελειακά ,θα γκρεμιστεί.
Η Μαρία Αντουανέτα, η τράπεζα η ευρωπαϊκή, το  ΔΝΤ και οι γύπες οι χρηματοσπιτωτικοί, ας μην αναρωτηθούν,  για το γιατί .

Αστραία
04 05 2016