Τα Όρια της Γνώσης μας στον Ορίζοντα των  Γεγονότων της Αυτογνωσίας μας
Η Ιστορία του Ανθρώπου είναι η ιστορία της πορείας του, η περιπέτεια του, η εξέλιξη της συνείδησης του, οι αγώνες του, οι μάχες του , οι νίκες του, οι ήττες του, η γνώση του και η αυτογνωσία του, όπως κατανοείται από την δεδομένη χρονική και χωρική στιγμή  μέσα από το πλέγμα και Πνεύμα της Εποχής του.
Όλες οι ιστορίες των ανθρώπων, ίσως να μοιάζουν ως ένα σημείο αρκετά, αφού οι ανθρώπινες ιδιότητες είναι κοινές για το ανθρώπινο είδος,  αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν αξιοσημείωτους σταθμούς .
Ο λόγος είναι η απουσία  του πνεύματος, δηλ. η απουσία της  συνείδησης και παρατήρησης σε αυτοσυνείδηση και αυτοπαρατήρηση, δηλ.  η απουσία αυτογνωσίας.
Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα αυτογνωσίας, όχι γνώσης.
Πολλοί άνθρωποι, ενώ  μπορεί να ξέρουν πολλά, να έχουν πολλές γνώσεις, ειδικά στις ειδικότητες τους, δεν ξέρουν τίποτα για τον εαυτό τους,  πράγμα που αφ΄ενός μεν, τους κάνει χειραγωγήσιμους και αφ΄ ετέρου δε, τους μετατρέπει σε μικρούς τυράννους.
Το έλλειμμα αυτογνωσίας είναι και έλλειμμα δημοκρατίας, έλλειμμα αρμονίας, έλλειμμα σοφίας,  έλλειμμα δικαιοσύνης , είναι και μια συνεχής αποξένωση, αλλοτρίωση, μία ψυχική μεταδιδόμενη μόλυνη και πανδημία, γιατί ο άνθρωπος όχι μόνο  είναι ξένος με το περιβάλλον του αλλά παραμένει και ΞΕΝΟΣ με τον εαυτό του.
Δυστυχώς, όχι  μόνο η τεράστια  ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης δεν  συμβαδίζει  και με την  ευτυχία και αρμονία του ανθρώπου, ούτε καν με την ποιότητα της ζωής του.
Τόσο η χαοτική  Ελληνική Μυθολογία, όσο τα  εργονομικά τακτοποιημένα Ομηρικά Έπη αποτελούν σπουδαίο εγχειρίδιο  και  χάρτη για κάθε τολμηρό εξερευνητικό ταξιδευτή της Γνώσης και την Αυτογνωσίας.
Η διαφορά είναι,  πως επειδή υπάρχουν πολλές εκδοχές του κάθε μύθου δεν εύκολο να φτάσει κανείς σε  ένα συμπέρασμα μέσω της  αχανούς Ελληνικής Μυθολογίας , ενώ με τα  Ομηρικά Έπη,  έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο Όμηρος έχει  φτιάξει ( το τονάλ) το νησί του με ευκρινή τα όρια  ομηρικής κυτταρικής μεμβράνης, στο πρώτο κύτταρο της συνείδησης  και έχει τοποθετήσει  τους 4  φύλακες του, στα σημεία εισόδου και εξόξου της ενέργειας, γιατί η διαφορά της ύλης από την ενέργεια είναι ακριβώς, η τοποθέτηση ορίων και  συνόρων που θα δώσουν την ΜΟΡΦΗ στα Όντα  και την Ζωή.
Χωρίς ΟΡΙΑ υπάρχει άμορφη απρόσωπη ενέργεια,ούτε καλή ούτε κακή.
Η μετατροπή της ενέργειας  σε ύλη αρχίζει με  τοποθέτηση των συνόρων και ξεκινάει με  το ζυγωτό.Η ροή της ενέργειας με την εντροπία.
Η σύντηξη της ενέργειας των δύο γαμετών θα δώσει τη ζωή στο καινούργιο ον με την Πράξη του Έρωτα  της Αφροδίτης και του Άρη και τη κάθοδο της ενέργειας στην ΥΛΗ της Τροίας, του Ιλίου.
Χιλιάδες σπερματοζωάρια θα πεθάνουν για την κατάκτηση της και μόνο ένα, θα την κυριεύσει και θα υλοποιηθεί από την ένωση του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου  ξεκινώντας το ταξίδι της Απολλώνιας Συνείδησης και της Επιστροφής της.
Είναι και η πρώτη ΠΡΑΞΗ Πολέμου και είναι μια πορείας και αναζήτησης ΕΙΡΗΝΗΣ, πρωτίστως με τον Εαυτό σε διαλεκτική σχέση και αλληλεπίδραση με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Είναι σημαντικό να  ορίζουμε τα όρια μας  για να δίνουμε  μορφή στα δημιουργήματά μας.
Είναι επίσης σοφό να τα διευρύνουμε για να μεγαλώνουμε την ακτίνα της αντίληψης μας,
αλλά επίσης είναι πολύ σημαντικό να τα υπερασπιζόμαστε μαζί με ό, τι αγαπούμε γιατί, αν  τα χάσουμε δεν θα έχουμε που να  βρεθούμε.
Η ανυπαρξία δεν είναι  μόνο μια απουσία ύλης, αλλά και μια έλλειψη ενέργειας.
Είναι μια ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ μέσα στην οποία ακόμη και τον ΦΩΣ παγιδεύεται  και δεν μπορεί να ελευθερωθεί.
Αν η ανθρωπότητα  σήμερα  βρίσκεται στον  ορίζοντα των γεγονότων είναι γιατί βρίσκεται και στο μεταίχμιο δύο Εποχών.
Η Εποχή των Ιχθύων διαλύεται στην κοσμική θάλασσα του Ποσειδώνα και τα ΟΡΙΑ της νέας καθορίζονται από τον Ηρακλή, την Γνώση και  ένα ελάφι της Άρτεμης,  όμορφο και ταχύ.
Ο Οδυσσέας επιστρέφει στη ΕΣΤΙΑ του το αγαπημένο του ΝΗΣΙ και τελειώνει η Οδύσσεια του  Πνεύματος,με της Αθηνάς, την υπογραφή.
Τα επόμενα 2000 χρόνια  θα είναι για την ανθρωπότητα  ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ και τα επιτεύματα του ανθρώπου θα είναι πρωτοφανή. Η Ομηρική Πολιτεία σε όλη τη γη θα δημιουργηθεί από ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, γιατί ειναι η μόνη λύση για την αγαπημένη μας γη.
Τη μεγάλη αγάπη του πολεμιστή.
Πρέπει να αφήσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ όλους τους  όμορφους ανθρώπους που ήταν για μας  δάσκαλοι και οδηγοί, ακόμη και αν τους έχουμε αγαπήσει πολύ, για να μη γίνεται η αγάπη μας, ιδιοτελής και κτητική, όπως ο Ηρακλήςπου  άφησε  το ελάφι, χωρίς να πληγωθεί. Όχι ομήρους, της  αγάπης μας.
Πρέπει να ξέρουμε τι ξέρουμε,τι δεν ξερουμε και τι θέλουμε να μάθουμε.Πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε τι περνάει και τι δεν περνάει με κρίση ορθή, στο  προσωπικό και συλλογικό  μας  ΝΗΣΙ, σαν φύλακες σοφοί με όρια ΣΑΦΗ.
Και  τέλος πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας στον ορίζοντα της αυτογνωσίας μας  για να είμαστε ΟΝΤΑ ΜΕ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΜΟΡΦΗ.

07 09 2016
Αστραία