Δαίδαλος και Ίκαρος, έργο του Charles Paul Landon (1799).ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Τα κέρινα φτερά της μασονίας
Η «μασονία», είναι ένας όρος ιδιαίτερα φορτισμένος στις μέρες  μας  και πολύ συνήθης στους συνωμοσιολόγους ανέκαθεν.
Για χάρη, της όσο τον δυνατόν αντικειμενικότητος της γνώσης και της εξερεύνησης της, αποφεύγω τις προκαταλήψεις και τα συμπαγή στερεότυπα για οποιοδήποτε θέμα  και το εξετάζω  νηφάλια και προσεκτικά.
Ας δούμε λοιπόν τι είναι η μασονία, με τι συνδέεται και πως, σε βάθος χρόνου και σε μια σύντομη ιστορική διαδρομή.
Η μασονία συνδέεται άμεσα με τη γνώση και  την μεταφυσική. Ο όρος «μεταφυσική» επίσης φορτισμένος, δεν μπορεί εύκολα από τον πολύ κόσμο να κατανοηθεί, επειδή είναι χειραγωγούμενος και η ενέργεια του βρίσκεται σε στάθμη χαμηλή. Με απλά λόγια ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ είναι ένας είδος γνώσης  πολύ βαθύ γιατί προέρχεται από τη πρωτογενή πηγή. Βρίσκεται στην κατοχή  κάποιων ανθρώπων και έτσι ήταν από την αρχή.
Ποια αρχή;
Η αρχή της γνώσης αυτής συστηματοποιείται την Εποχή του Ταύρου πριν 6000 περίπου χρόνια με την δημιουργία του ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ στην Κρήτη από τον Αθηναίο  Αρχιτέκτονα Δαίδαλο.’Ηταν όμως ΑΝΑΜΝΗΣΗ και γνώση από την Εποχή  της Ατλαντίδος , να υπογραμμισθεί.
Τα ιδεογράμματα της Α και Β γραμμικής γραφής δίνουν τη θέση τους στη δημιουργία του ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ και   την πρώτη  τεκτονική κατασκευή των στοών και των γραμμάτων τους.
Θα ακολουθήσει  η μεγάλη σχολή του μύστη Πυθαγόρα  πριν περάσουμε στη σέχτα των Εσσαίων και  στην κατοπινή  την ίδρυση του χριστιανισμού.
Να σημειώσουμε, πως η μεταφυσική γνώση στην αρχαία Ελλάδα ήταν στα χέρια των ιερατείων, όπως είναι πάντα, αλλά υπήρχε μια πιο φιλελεύθερη πολιτική στα θέματα της θρησκείας με ανοχή στην φιλοσοφία που άνθησε.
Η άνοδος του χριστιανισμού στην εξουσία με τον  Κωνσταντίνο, ήταν μια σκοτεινή περίοδος για την ανθρωπότητα γιατί οι άνθρωποι που διακινούσαν τα νήματα επέβαλλαν και μια απάνθρωπη  πολιτική, αυστηρά θεοκρατική. Έτσι βασίλευαν ηγεμονικώς και μακιαβελικώς στις αυτοκρατορίες της Ευρώπης.
Μετά  τα τέλη του 17 ου αιώνος ,έχουμε μια κομβική αλλαγή και την ίδρυση του ελευθεροτεκτονισμού, όπως ονομάστηκε. Οι διάφορες μυστικές ομάδες, όσες   επιβιώσανε από την λαίλαπα του χριστιανισμού, αποφάσισαν να δώσουν κομμάτια της γνώσης τους στην ανθρωπότητα  με την μορφή της επιστήμης και του διαφωτισμού. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και διακηρύξανε την ανεξαρτησία  με την μορφή των μεγάλων επαναστάσεων που συντάραξαν τον κόσμο τότε, ήτοι την Αμερικάνικη, την Γαλλική και την Ελληνική. Όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν τέκτονες , αλλά και η Φιλική Εταιρία ήταν μια τεκτονική στοά, όπως και πολλοί από τους πρωθυπουργούς και προέδρους της Ελλάδας, πχ ο Ι. Μεταξάς, λογοτέχνες και επιστήμονες, όπως ο Ν. Καζαντζάκης, ο Μπλέικ, ο Νεύτωνας και άλλοι πολλοί.
Η εξουσία πέρασε στα χέρια τους μαζί με το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που κατείχαν. Με το χριστιανισμό κάνανε μια ειδική συμφωνία. Τον αφήσανε σαν διακοσμητικό στοιχείο  να κρέμεται στα  τείχη της Τροίας με  τον Πρίαμο  στο βατικανό και  στο πατριαρχείο, και τον διαιωνίσανε με την θεοσοφία, δηλ την αλληγορία των χριστιανικών μύθων, μέσω της Μπέιλη, της Μπλαβάτσκυ, του Φοξ  και άλλων, με την πεντηκοστιανή  εκκλησία, τους ευαγγελιστές, τους μορμόνους και άλλους, του είδους πολλούς σε μεγάλο αριθμό στοών, αιρέσεων και  μυστικών σχολών.
Αυτός ήταν ο ρόλος του ελευθεροτεκτονισμού, του σιωνισμού και του χριστιανισμού σε συνεργασία αγαστή τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο του ιδεαλισμού. Επειδή η βιομηχανική επανάσταση έφερε και την εδραίωση του καπιταλισμού, δημιουργήθηκε με  ιδία συναίνεση και το αντίπαλο δέος του κομμουνισμού, συγκροτώντας το ολόγραμμα της Παλαιάς Τάξης των πραγμάτων.
Έτσι τελειώνοντας ο 20ος αιών, συμβάδιζαν χεράκι χεράκι , ο  Μπερνέζ, ο Φρόυντ, ο αιών του εαυτού, οι επιχορηγήσεις του Φορντ, οι διανοούμενοι,οι πιστοί  της Τήνου, οι ποδοσφαιρικές ομάδες και η βιομηχανία του σεξ  και του φθηνού θεάματος, στα γουρούνια της Κίρκης μέσα από από νοσηρές τελετές και τελετουργίες ανθρώπων της εξουσίας, όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά  στην ταινία » Μάτια ερμητικά κλειστά «,του Κιούμπρικ. Τα χάρτινα είδωλα,   Μέριλιν Μονρόε και  Μάικλ Τζάκσον και Πρινς να ξεφυτρώνουν  σαν  μανιτάρια ανυπαρξίας φαιάς ουσίας από το πουθενά.
Να σημειώσουμε επίσης  πως βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του «αρχαιοελληνικού κινήματος»  στην Ελλάδα, όπως ομολογεί και ο Φουράκης σε συνέντευξη του, προωθώντας ό,τι πιο νοσηρό και ευτελές σε αυτούς τους   χώρους της πλήρης αδιαφάνειας, μερικές φορές με πομπώδες ύφος σπουδαιοφάνειας,  με σκοπό να ελέγχουν την κατάσταση.
Όμως από την υπερβολή και την κατάχρηση εξουσίας και δύναμης που είχαν , την ανάπτυξη της επιστήμης χωρίς αρετή και την ανεξέλεγκτη χρήση της τεχνολογίας και των μηχανών, η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια τους και τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν.
Διότι  αναπτύχθηκε ο ΣΜΙΘ και οι πολυεθνικές, που δρα τελείως μηχανοποιημένα και μηχανικά μια  τεράστια ΜΗΧΑΝΗ  τεράτων που θα αφανίσει τη γη, αν δεν τον σταματήσει κανείς.
Αυτό το γνωρίζουν πλέον. Οι ιθύνοντες νόες είναι έξυπνοι άνθρωποι, μορφωμένοι  και ιδιαίτερα ευφυείς, αλλά ο κακός τους χαρακτήρας,η δίψα για λεφτά , για σεξ και για εξουσία και αυτή αμετροέπεια οδήγησε τα πράγματα στην  οριακή  αυτή κατάσταση και η κατάσταση εκτός ελέγχου ξέφυγε από τα χέρια τους.
Τώρα είναι αργά πια. Η κρίση τους τσακίζει και αυτούς. Η παντοδυναμία τους πέρασε.Έχουν εκφυλιστεί. Απόδειξη είναι  τα άτομα που προωθούν. Οι στοές κλείνουν, δεν έχουν  πληρώσουν το ΕΜΦΙΑ, δεν έχουν λεφτά, χάνουν τα σπίτια τους τα ακριβά. Οι νέοι δεν τους ακολουθούν, έχουν απομείνει κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι  παλαιάς κοπής, περασμένα μεγαλεία να αναπολούν. Παριστάνουν τους  σωτήρες απύθμενης γραφικότητας, τους πατριώτες και  τις  γιαγιάδες της υστερίας, και από τα αριστερά και από τα δεξιά,  θολώνουν τα διαυγή νερά, ωρύονται  για τους κακούς πολιτικούς που οι ίδιοι ανέβασαν στην εξουσία και στήριξαν, όταν νομίζανε πως θα μπορούσαν  να τους ελέγχουν, πιασμένοι από τα μαλλιά τους,  προσπαθούν να προωθήσουν την ορθοδοξία με ένδυμα ελαφριάς θεοσοφίας και απίστευτες  γελοιότητες του τύπου» ο Ιησούς ήταν  Ελληνας»,  θεοποιήσεις Αλεξάνδρου νεοσύστατων Καβειρίων, αργοναυτικές εκστρατείες μαινάδων ορφικής λατρείας του τύπου «ο Ιάσων είναι ο Ιησούς» της αποτυχημένης εκστρατείας,  αυτοχθονίες Ελλήνων στον ΟΗΕ σε διαχωρισμό με τους αλλοπαδούς γονείς τους, μεγάλες ιδέες της μεγάλης Ελλάδος με αρχική ανεξαρτησία της Σικελίας και κατόπιν της Μακεδονίας, οράματα για την βασιλεύουσα με επανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με μανδύα  σκληροπυρηνικού αρχαιοελληνισμού με ιερείς και ιέρειες αμφιβόλου υπόστασης  σε τελετές και τελετουργίας  ύπατης ανοησίας και πολλά άλλα σε ομόκεντρους  και παράκεντρους κύκλους της ίδιας σκοτεινής ιδεοληψίας.
Όμως δυστυχώς ή ευτυχώς τα  ψέμματα τελειώνουν για όλους .
Η επόμενη μέρα θα μας βρει με τις επιλογές μας.
Ο εκφυλισμός της ανθρωπότητος  την οδηγεί αναπόφευκτα σε ένα θερμοδυναμικό θάνατο που της πάει πολύ και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για αυτό πολύ και για τον απαράδεκτο χαρακτήρα τους.
Κοντολογίς, η πτώση του Ίκαρου, γιου του Δαίδαλου και της Ναυκράτης,  ήταν μια λανθασμένη επιλογή. Πήγε πολύ κοντά στο Ήλιο με αποτέλεσμα να καεί και πολύ μακριά στα ψυχρά δωμάτια της εξουσίας  για να παγώσει σε πτήση  χωρίς  νοήμονα λογική. Ο Δαίδαλος, ο Μίνωας και ο Θησέας είναι μια άλλη ιστορία που θα μας απασχολήσει την άλλη φορά ευρέως σε ανάλυση σημειολογική.
Η γράφουσα, ουδεμία σχέση είχε ποτέ  με κάποια στοά σκοτεινή,  ούτε έχει,  όχι μόνο γιατί είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη στην σκέψη πολύ, αλλά και γιατί ούτε για  λεφτά, σεξ,  θέσεις εξουσίας, ενδιαφέρεται και δεν επιθυμεί κενή αυτοπροβολή.
Της φθάνει η εξερεύνηση της γνώσης και,  της αρκεί.Η μεταφυσική πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία μαζι με την κβαντική φυσική, χωρίς μυστικές σχολές και οργανώσεις κάτω από την επίβλεψη ηγεσίας σοφής, σε πλήρη διαφάνεια και εκλογή.
Το άρθρο βασίζεται σε προσωπικές  παρατηρήσεις και  εμπειρίες, όπως τα τελευταία χρόνια  έχουν βιωθεί και καταγραφεί.  Και, όπως λέει και ένα καλός μου φίλος, η ευτυχία  ή η δυστυχία του να είσαι ΕΛΛΗΝ είναι θέμα ΤΙΜΗΣ και αρκείσαι  απλώς, στο να είσαι  ένας ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, απλός και να στοχεύεις στην απλότητα διακαώς.

26 09 2016

Αστραία