«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»

Οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο  σύγχρονο διαδίκτυο

Το άρθρο απευθύνεται σε νέους χρήστες  του διαδικτύου και βασίζεται σε μια  προσωπική και διαδικτυακή πείρα και εμπειρία μελέτης και παρατήρησης  10 περίπου χρονών.
Ένας από τους  δύο λόγους που   βρίσκομαι στο διαδίκτυο είναι για να το εξερευνήσω μαζί με τα πεδία της γνώσης του.
Σήμερα η μεγάλη κοσμοϊστορική ανακάλυψη που μας ενώνει και μας χωρίζει είναι το διαδίκτυο με την ταχύτατη μεταφορά των πλοίων των Φαιάκων , των σκέψεων μας , όπως μας το περιγράφει ο Όμηρος, αν είμαστε ΑΛΚΙΝΟΕΣ και με το γιο του Οδυσσέα τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ που μάχεται από μακριά σε ομηρική ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ.
Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε στο διαδίκτυο είναι τι προσέχουμε και αυτό θέλει μεγάλη προσοχή.
Πορνοσελίδες που εξευτελίζουν την πιο ιερή πράξη του ανθρώπου, τη σεξουαλική, να αποφεύγονται τελείως και οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι σε αυτό σημείο, ειδικά  τα παιδιά που βρίσκονται στο έλεος της κάθε διαστροφής. Μολύνουν το σώμα, το πνεύμα και καταστρέφουν την καρδιά και το  μυαλό.
Υποκινούνται από ζόμπι και βαμπίρ που ψάχνουν για φρέσκια ενέργεια σαν βρυκόλακες να τραφούν.
Σελίδες  προπαγάνδας έμμεσης ή άμεσης  πρέπει να ανιχνεύονται αμέσως.  Υπερπατριωτικές κορώνες και  απάτριδες  νυφίτσες,   κουκουλοφόρα μπλογκ   να αποφεύγονται  μαζί με πολλές θρησκοληψείες, οποιαδήποτε θρησκειολογίας  καθώς και  διαφημίσεις  κομμάτων και κομματικών αρχηγών.
Η σωστή ερώτηση για να μη χάνετε  χρόνο και  που ξεκαθαρίζει αμέσως το τοπίο στην ομίχλη, είναι ποιος είναι ο υπεύθυνος διαχειριστής, ποιος είναι ο υπεύθυνος για όσα γράφονται και αναρτώνται εκεί, με ένα μικρό βιογραφικό που να μπορεί να επιβεβαιωθεί. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, πραγματική. Όλα ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ , καταγράφονται και, αν θελήσει κάποιος μπορεί να τα βρει.
Οι επαγγελματικές σελίδες  αξιοπρεπών ανθρώπων είναι αξιοπρεπείς σε ό, τι πουλάνε και δεν είναι κακό. Αν πουλάνε μέλι, χαρτί, αλεύρι θα υπάρχει η επωνυμία της επιχείρησης, τηλέφωνο και διεύθυνση.
Αποφύγετε την γκρίζα διαφήμιση,  δημοσιογραφικά μπλογκ που  πληρώνονται για να σκεπάζουν την αλήθεια  με ειδήσεις κίτρινου τύπου και ροζ και αποπροσανατολισμό , καθώς, και εγκάθετες εφημερίδες στην σκιά της εξουσίας που υπηρετούν. Είναι ό,τι πιο εμετικό στο διαδίκτυο και ευρέως κυκλοφορεί.
Κανονικά τα παιδιά κάτω των 18 χρονών δεν θα έπρεπε να  είναι στο διαδίκτυο και ειδικά στο ΦΒ, να αναρτούν φωτογραφίες τους, να ποζάρουν  και να είναι απροστάτευτα και εκτεθειμένα  στη μεγάλη ψυχική ανισορροπία που επικρατεί. Δεν υπάρχει καμία φιλία εκεί και μόνο αρπακτικά κυκλοφορούν και καιροφυλακτούν κάθε στιγμή.
Αυτό που επίσης πρέπει να προσέχετε είναι όχι μόνο τι λέει κάποιος  και γράφει , αλλά και από που το λέει και κυρίως, αν έχει θέση  ή πρόταση για αυτά που λέει και όχι απλώς τα λέει για να αερολογεί.
Να αποφεύγετε τους αργόσχολους ανθρώπους πως θέλουν να  περνούν  την ώρα τους λέγοντας διάφορες ανοησίες και σκοτώνοντας τον δικό σας χρόνο.
Δεν υπάρχει χρόνος για σκότωμα και ο χρόνος είναι ΙΕΡΟΣ. Να τον σέβεστε εντελώς.
Να μη δίνετε σημασία σε προφίλ γαμβρών της ευτυχίας και νυμφών νημφομανών της δυστυχίας που ψάχνουν για   ακόλουθους  της μεγάλης αυταρεσκείας. Οι νάρκισσοι άνθρωποι που   όλη μέρα ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα  προφίλ, δεν αγαπάνε κανένα. Είναι απασχολημένοι με τον εαυτό τους. Επίσης πολλές από αυτές είναι επεξεργασμένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αν τους δείτε από κοντά θα απογοητευτείτε  οικτρά.
Μην εμπιστεύεστε ανθρώπου που σας στέλνουν εσωτερικά μηνύματα  κρυφά και σας κολακεύουν.
Ίσως κάπου αποσκοπούν.
Είναι οι  ίδιοι που θα έλθουν στο προφίλ σας να σας βρίσουν χυδαίως, όταν βαρεθούν.
Είναι επίσης φανερό ότι τα περισσότερα προφίλ είναι ψεύτικα, τα like αγορασμένα και διάφορες κλίκες και συμμορίες παίρνουν γραμμή από σκοτεινά κέντρα  εξουσίας να  προωθούν άτομα αμφιβόλου ποιότητας και χαμηλής νοημοσύνης, ευκόλως  χειραγωγήσιμα.
Κοντολογίς, ελάχιστους ανθρώπους που να αξίζουν θα βρείτε στο  σερφάρισμα της μπλογκόσφαιρας , και να είστε προετοιασμένοι για αυτό, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε  με οδηγό το ήθος και την αρετή του πολεμιστή. Ακόμη και αν είναι μοναχικός καβαλάρης ποτέ δεν είναι μόνο μόνος ,γιατί έχει κοντά του  την Αθηνά τη σοφή.
Με ακούς ΤΗΛΕΜΑΧΕ;;;;

27 09 2016

Αστραία